Redigeringsobjekt nummer två är Leka med elden, vars tidigare namn var Curiosity Killed the Cat. Berättelsen var den första som skrevs – eller rättare sagt, det första som blev klart. I själva verket påbörjade jag arbetet med första akten i Noas sista drag först, även om det dröjde innan det blev klart.

Initiellt handlade redigeringen mest om att putsa upp språket i berättelsen, men efter att jag började närma mig färdigställandet slog det mig vad som skulle göra det bättre.

Tanken med Leka med elden var aldrig att konfrontera aktörerna med en djup plott. Istället handlade det om att presentera karaktärerna med en stämning. Boningen kallade berättelsen för briljant, vilket får klassas som att syftet uppnåddes – i alla fall för mer erfarna aktörer.

Redan från början var dock berättelsen tänkt som en introduktion för nya aktörer. Leka med elden är rätt simpel i sitt utförande och användas för just det syftet, men under redigeringen slog det mig att det finns saker som kan förbättras i det syftet. Till exempel att lägga in fler tips till berättaren och även inkludera några valfria karaktärer med berättelsen. På så sätt kan aktörerna bara plocka en roll och snabbt sätta igång att spela. Karaktärerna är dock det sista jag gör, utan för tillfället fokuserar jag helt på att skriva tipsen. Texten? Ja, den är redan klar.