Här finner du en översikt över händelser som är viktiga på ett sätt eller annat i Bortoms värld. De anges nedan år för år med vad som skett där, där det senaste året återges först. Efter slutet på vissa stycken återfinns en titel inom parentes, vilket hänvisar var händelsen skedde. De som saknar en parentes har inte tagits upp i en specifik källa.

Värt att påpeka är att trots spoilers i högsta utsträckning undviks i texten är det ofrånkomligt att få del av sådana – särskilt om man läser mellan raderna. Är du aktör bör du kanske därför låta bli att läsa följande sektion om inte din berättare sagt att det är okej.

2019

Tre personer från Skuggstaten anländer till staden Winetka för att finna den försvunna Jordy Chase. De tre är för sena, då Jordy verkar känna av någon form av ondska som hon beger sig efter. Efter att begett sig efter henne och gått igenom diverse prövningar finner man henne och får reda på att hon har en koppling till den mystiska Darcy Ward. Problemen slutar dock inte där: de blir alla involverad i Rippers sista utspel och får bevittna Tystnadens start. (Den femte kolonnen)

2008

Januari kommer och med det nya året så försvinner Joseph Magruder spårlöst efter att ha rotat djupt om oegentligheter nere i San Sebastians hamnområde. Är han verkligen en konspirationen på spåren eller retade han upp fel folk? (Magruder-konspirationen)

Under maj anländer Nate Traveller, mannen bakom sajten In the Dark, till träsket utanför byn Agua Oscuro. Han är där för att få fram information om Bestarnas fader. Kvinnan som han söker efter är emellertid försvunnen och verkar begett sig ut i ett hemsökt träsk. Tillsammans med kvinnas dotter och granne, beger han sig ut i träsket för att finna henne. Samtidigt lyckas Yoshida att lägga beslag på en av de sista Fagrins idoler. (Kräftfeber)

Juni anländer och det är då jakten på den gamla reliken änglakartan sker. Både Connor O’Doyle och Judah al-Dahaq involveras under sökandet och spåren leder fram till den instituitionaliserade Sasha Mitchell. Tillsammans med Emiko Nakajima kan änglakartans hemlighet avslöjas och det leder fram till en konfrontation Yoshida och sekten Kurobara. (Fragment)

2007

Under november så öppnar nattklubben Karma i staden San Sebastian. Ett par personer bevistar den och lär känna klubbägaren Emiko Nakajima. Emiko själv genomgår stora förändringar och är på väg att få insikt i vem hon egentligen är. Samtidigt anländer Sasha Mitchell till staden i jakten på Ritveria, en monstruös seriemördare. (Karma)

Den 23 december anländer familjen Heche till den lilla staden Woodtorch, efter att deras bil gått sönder. Staden är ödslig då de flesta har åkt hem över julen, vilket lämnar familjen nästintill ensam att uppleva hemskheterna som sker i staden. De blir också vittnen till vad som först ser ut att vara ett stjärnfall men snart visar sig vara något annat. (Julefrid)

2006

I december så får Steve Cisco sparken från Alpha et Omega indsutries efter att ha brutit mot protokollen. Han var en av de mest framstående forskarna inom fältet för de monoatomiska mineralerna. (Julefrid)

2001

Det är augusti då Piter van der Loo anländer till Sunset Island med sina gamla barndomskamrater för att återfinna den vänskap som de en gång hade. Föga anar de att de är ensamma på ön. Där finns också Darcy Ward som väntar på att saker och ting ska återvända till sitt ursprung. (Tårarnas bägare)

Serievåldtäksmördaren Ripper begår ett par mord i staden Clarkstown, vilket blir det hittills värsta fallet för Faith-agenten Paul G. Cunnings. Samtidigt hamnar en mystisk bok i händerna på Min Kwan, en av Sällskapets anställda. Det visar sig att inflytelserika personer som Jason Capshaw och Liberty Quinn är ute efter att lägga beslag på boken. Boken och Ripper verkar dock sammanlänkade på något sätt, men slinker respektive personer ur händerna. (Den fjärde kolonnen)

1970-talet

Professor Elijah Carver anländer till Sunset Island med sin fru och sin bror där de slår sig ned. Hans uppgift är att studera en gammal bok som han funnit och vill göra det i avskildhet från stadens jäkt. (Tårarnas bägare)

1700-talet

Joseph Nest är en framstående tysk ockultist som anländer till den nya världen för att finna reliken som ska ge honom evigt liv. Sista stället han ses i är San Sebastian, för att därefter aldrig mer höra talas om. (Tårarnas bägare)

1600-talet

Den fruktade piratkaptenen Golden Emidgio sätter skräck utanför San Sebastians farvatten. Själv börjar han oroa sig för sin ålder och bestämmer sig för att undersöka myterna om reliken Tårarnas bägare som sägs vara nyckeln till evigt liv. Det sista som finns bevarat om kaptenen är hur han sätter segel i jakten på reliken, för att aldrig mer synas till. (Tårarnas bägare)

1500-talet

Den rättrogna kristna mannen Luciano Mastre tillfångatar den varelse som går under namnet Djävulsbarnet och utför en ritual i henne som ska fördriva ondska från henne, men låter sen kroppen gå fri. (Tårarnas bägare)