Nu har jag återhämtat mig från semestern och är tillbaka i den vardagliga lunken igen. Semesterresan var mycket givande – både för mig och för Bortom. Jag fick avkoppling från allt som kallas för det normala livet och det gav mig tillbaka skrivlusten. Med andra ord, det var en bra resa för Bortom.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg tog jag med mig en del arbete upp på semester. Det som fick mest arbete på sig var Visioner och fantasier. Arbetet med att strukturera den gjordes klart, liksom många påbörjade textstycken skrevs klart. Resan fick modulen att ta ett jättesteg framåt och jag är nöjd med utvecklingen. Förhoppningsvis kommer ni också bli det.

Däremot fick Spiritus Excelsior inte alls mycket arbete gjort på sig, vilket mest beror på att jag aldrig fick med mig kartorna upp. Jag har fortfarande inte hittat dem, utan de ligger någonstans i all röra omkring mig (jag håller på att montera en ny bokhylla, därav kaoset kring mig). Lika lite som jag gjorde på Spiritus Excelsior gjorde jag på Skärselden. Jag lyckades endast skissa upp en stomme inför nästa speltest.

Kråkpojken finns inte längre. Som jag fruktade växte fröet till en fullblomstrande berättelse i mitt huvud då jag var uppe i det norrländska klimatet. Numer kallas den för Trollblod och består av fem akter. För att ge ett hum om berättelsen så ger jag en liten teaser:

Karaktärerna tar en roadtrip upp till och in i de norrländska skogarna i jakt på en försvunnen person.

Vad har det med trollblod att göra? Vänta och se.

Slutligen spenderades mycket tid på Lögnens slöja. Vad för arbete behöver det tänker ni? Borde jag inte vara klar vid det här laget? Jo, det är mer eller mindre klart. Arbetet har varit att trimma texten från vad jag kallar slaskord. Alltså, ord som ”kommer att”, ”så”, ”pass” – för att nämna några. De fyller sällan någon funktion utöver att göra texten mer omständig och krånglig. I övrigt är arbetet med texten nästan klart och det som återstår är nu främst illustrationer och några stämningstexter (ja, jag vet. Mer sånt, fasa!).

Inom snar framtid kan jag ha nyheter rörande Bortom, men mer om det då. Nu ska jag sätta mig ned och arbeta med ett bildmanus.