Så var det dags för årets roadtrip till de mörka norrländska, urskogarna. Det är lite av en årlig tradition, även om jag varit dålig att hinna med den de senaste åren.

Men bara för att jag har semester från det vardagliga livet, betyder det inte att jag rymmer från Bortom.

Det finns fyra saker jag kommer fokusera på då jag är borta. Det första är Spiritus Excelsior, vilket är en Heartstone & Winter-berättelse. Tre akter är redan färdiga (även om de behöver redigeras på samma sätt som Noas sista drag) men arbetet med akt fyra har tagit lång tid. Främst är det en platsbeskrivning som måste göras och det är något som jag i dag har svårt att få gjort. Det är en av sakerna som fördröjt berättelsen.

Kråkpojken var ursprungligen ett litet berättelsefrö som presenterades på Rollspel.nu:s julkalender. Idén kändes redan då som om den kunde expanderas och har grott i mitt huvud sedan dess. Möjligheten finns att det blir första akten i en berättelse. Lämpligt nog utspelar sig också Kråkpojken i den norrländska urskogen, så det passar väl med semesterresan. Om jag aldrig hörs av igen så är det för att jag kom Kråkpojken på spåren. 😉

Visioner och fantasier kan beskrivas som en bok för berättare och aktörer. Tanken med modulen är tvådelad. Dels att ge aktörerna tips och möjligheter att göra sina karaktärer mer färgstarka och levande, dels att ge berättaren tips och råd på vad som kan förbättra spelmötet. Intentionen är helt enkelt att bidra till en mer kvalitativ stämning vid spelmötena.

Slutligen har vi Skärselden. Jag vill inte riktigt avslöja vad det är ännu, men namnet kan ge en viss aning om temat i modulen. Den är redan under speltest och jag skall sätta mig och utvärdera resultatet närmare under semestern.

Sedan har jag givetvis med mig en del småsaker i övrigt, men vi får se om det blir någonting av det. Jag tar dagen som den kommer och låter ingivelsen styra mitt arbete. Men nu är det dags att få sig några få timmars sömn, innan jag beger mig iväg norrut.

I’ll be back!