Utanför fönstret kan jag se den gråa himlen sprida vattendroppar. Definitivt inget fint sommarväder, i alla fall inte för de som vill fira midsommar utomhus. För mig spelar vädret dock mindre roll – jag har arbete så det räcker och blir över som det är.

Det handlar om Lögnens slöja och det finns två saker som behöver arbetas på. Dels är det ett bildmanus som skall skrivas, dels krävs stämningstexterna bearbetas.Bild av Reine Rosenberg

Det första bildmanuset är klart sedan länge och Reine Rosenberg har redan tecknat ett flertal av dem. Även de första bilderna är färdigtecknade och då jag talade med honom nyligen lovade han att slutföra de sista illustrationerna inom deadlinen. För ett exempel på hans stil kolla in bilden till höger (klicka på den för en större version).

Tyvärr är Rosenberg en väldigt upptagen man så jag har tvingats att leta efter en ny illustratör. Eftersom jag fick tag i Rosenberg genom Thord Daniel Hedengren var det logiskt att fråga honom om han kunde rekomendera mig någon annan. Jag fick ett par namn, varav en som han rekomenderade varmt, och jag har tagit första kontakten nu. Förhoppningsvis faller det väl ut, men det får vi först se efter jag fått iväg bildmanuset och illustrationerna återvänder.

Att jag bearbetar stämningstexterna beror på att jag nyligen insåg att delar av den röda tråden i berättelsen var dåligt representerad. Det i sin tur fick saker i introduktionsberättelsen att kännas som om de kom plötsligt, vilket aldrig är bra. Det är bra om läsaren blir överraskad, men aldrig om hon blir förvirrad. Av den anledningen har jag börjat att arbeta in de nödvändiga elementen tidigare i stämningstexterna så det känns mer naturligt hos läsaren än tidigare.

Nåja, arbetet fortsätter här. Ni andra får ha en trevlig midsommar!