Blod och pussel IV

Karaktär: Florence Barton/Mirella Moretti, Aneta Gomolka, Maurice Redfield, Moon Larkin, Linda Wu och Rain Barton/Angela Moretti.

Plats: Okänd plats i England 2011.

Handling: Karaktärerna fortsätter kampen för sin överlevnad, men nu med betydligt färre personer vid sin sida. Ju färre personer, desto färre konflikter? Inte i denna grupp! Frågan är om det är prövningarna eller varandra som är det största hotet mot en fortsatt överlevnad.

Spelledare:

 • Robert Jonsson

Spelare:

 • Moa Frithiofsson (Svartviken Rollspelspodd) som Florence Barton/Angela Moretti
 • Agnes Rudbo (Dungeons & Diceappointments) som Aneta Gomolka
 • Maja Emilie Søgaard Widerberg som Maurice Redfield
 • Gustav Ruthgård (Smygpodden) som Moon Larkin
 • Mattias Lundmark (Nordnordost) som Linda Wu
 • Liv Vistisen-Rörby som Rain Barton/Angela Moretti

Blod och pussel-gruppfoto

Moa Frithiofsson är både en duktig illustratör och äventyrskonstruktör (som skrivit scenario till rollspelet Kutulu). Det som hon dock utan tvekan är mest känd för är Svartviken Rollspelspodd, där hon både som spelledare och spelare gillar att ställa till trubbel för andra.

Agnes Rudbo hör du som spelare i Tärningen är kastad och som spelledare i Dungeons & Diceappointments. Hon skriver äventyr till Dungeons & Dragons och håller även på att utveckla sitt eget rollspel som närmar sig ett officiellt utannonserande.

Maja Emilie Søgaard Widerberg är årets wildcard, alltså den person som inte har en podtillhörighet sedan tidigare. Låt det dock inte råda några som helst tvivel, hon är inte beredd att luta sig tillbaka och låta andra styra skeppet. Som karaktären Maurice är hon sannerligen en kraft att räkna med!

Gustav Ruthgård är till vardags spelledare i Smygpodden och dess spinoffpodd, Smygpodden After Dark. Han sprider glädje i den första tillsammans med sin familj och skräck till vänner och bekanta i den andra. Nu är det dags för honom att själv slå sig ned i spelarstolen och njuta av mardrömmarna.

Mattias Lundmark är en återkommande gäst i rollspelspodden Nordnordost och gjorde även ett inhopp som statist i Soloäventyrets Trollblod tidigare i år. Han är även en rollspelsskribent som skriver åt Wilhelm’s Games rollspel Kuf.

Liv Vistisen-RörbyLiv Vistisen-Rörby har du redan hunnit höra i Soloäventyret då hon axlade rollen som Rain Barton i Noas sista drag. Hon återvänder nu för att gestalta den äldre Rain i årets julkalender. Du kan även ha hört Liv i Dungeons & Diceappointments andra säsong. Förutom det är hon en duktiga författare och en grym spelledare.

Statistroll:

 • Andreas Lundström (Sweden Rolls, Tärningen är kastad) som professor Jeremiah Ford

Musik:

 • Cryobiosis – Enthrall
 • Cryobiosis – The Corridors Beneath
 • Cryobiosis – Forgotten
 • Cryobiosis – Serenity
 • Marcus Linder – Revelations
 • Adrian von Ziegler – You’re More Than You Know
 • Cryobiosis – Through Debris
 • Marcus Linder – Azuth Temple

Övrig musik i avsnittet är gjord av Andreas Lundström.

All musik i avsnittet används med artists/bolags tillåtelse.

Adrian von Ziegler kan du följa på BandCamp, Facebook och YouTube.

Marcus Linder kan du följa på BandCamp.

Cryobiosis ges ut av skivbolaget Cryo Chamber. Du kan följa Cryo Chamber på BandCamp, Facebook och YouTube.

Vinjettmusik: Marcus ”m-bit” Linder.

Övrigt

Blod och pussel var en del av den årliga GothCon-traditionen ”Slakthuset” som startades av Vi spelar rollspel. Ett stort antal poddare samlas för att försöka överleva ett scenario där oddsen för överlevnad är minimala. Scenariot Blod och pussel arrangerades på GothCon under 2012.

Soloäventyret går att prenumerera på via iTunes, Podcaster, Acast eller andra poddappar. Du kan även använda nedanstående sätt att prenumerera på podcasten.

Manuell feed: https://bortom.nu/category/soloaventyret/feed/
Feedburner: http://feeds.feedburner.com/soloaventyret