Efter en lång julledighet återvänder Bortom Bortom med nya krafttag. Avsnittets tema är Alla är välkomna och för att diskutera ämnet Gabrielle De Bourg. Hon är en kvinna med många strängar på sina lyra: hon har bland annat skrivit I skräckfilmens skugga till rollspelet Ur Varselklotet och är ordförande i Queernördarna som arrangerar QueerCon. Mer saker om Gabi får du förstås reda på i avsnittet.

Tillsammans så talar vi om att bjuda in andra till spelgemenskapen. Hur kan spelare och spelledare göra sina spelträffar mer välkomnande för andra? Vad kan spelskapare tänka på då de skapar sina rollspel och scenarion? Trots det rekordlånga avsnittet så är vi inte alls i närheten av ta upp allt, men förhoppningsvis får ni en del tips och tankar som kan sätta i gång era egna tankar.

Länkar

Vill du komma i kontakt med Gabi kan du göra det på flera sätt. Du hittar henne på Instagram och Facebook. Du hittar QueerNördarna och QueerCon finns på nätet och på Facebook under respektive namn. Mer info om QueerCon i år finns på Facebook-eventet QueerCon 2018. Hennes musik finner du på Soundcloud.

Avsnittets jinglar är gjorda av Robert Jonsson, Abstract Assassinator, John A. Jonsson och Stefan Hedengren. Låten A Dream of the 80s är gjord av Gabrielle De Bourg.