I detta avsnitt gästas Bortom Bortom av mannen, myten och legenden – personen som hjälpte till att levla upp de svenska rollspelens kvalité och skapa den gyllene tidsåldern som existerade under slutet av 80-talet. Jag talar förstås om Anders Blixt, en man som har hunnit skriva och glömma bort fler rollspelsmoduler än vad vi andra hunnit läsa under vår livstid.

I avsnittet berättar Anders om hur han började med hobbyn och tar oss sedan med på en resa igenom sin karriär där världsskapandet är den röda tråden. Hör honom reflektera över sin tid med rollspelen Drakar och Demoner, Mutant 2, Partisan, Gondica och Wastelands.

Tillhör du generationen som älskar rollspelsnostalgi? I så fall är det här avsnittet för dig!

Länkar

  • The Dream Forge: Anders Blixts personliga blogg. I avsnittet talar vi om rollspelet Partisan och då refereras det till ett specifikt inlägg, vilket du finner här.
  • I avsnittet omnämns också Travis Hansons seriestrippar och jag hänvisar till en specifik sådan i avsnitten och  den hittar ni här.
  • Fummelpodden: Jag har gästat Fummelpodden och talat om skräck i rollspel. En del saker har nämnts i Bortom Bortom tidigare, men det finns mycket nytt så jag rekommenderar er att spana in avsnittet.
  • Anders Blixt postar väldigt mycket på Facebook-sidan Spelnörd och hälsar att han är enklast att få tag i där.

Avsnittets jinglar är gjorda av Robert Jonsson, Abstract Assassinator, John A. Jonsson och Stefan Hedengren.