…eller det är åtminstone så de säger. Jag hoppas på en lång, produktiv sommar där jag får mycket gjort. Hittills har sommaren börjat bra med ett par projekt som rör sig framåt.

Svart svan

Efter min vädjan om hjälp så har jag fått in en del bidrag, vilket gjort att jag kunnat fokusera min energi på andra delar av boken. Nu finns det en stomme för extra tillval vid karaktärsskapandet som relaterar till skepp och GEMA:s militär, samt en grund till att skapa egna skepp som kan användas som baser.

Jag har dessutom skrivit klart den första akten av Det mahariska kriget, och har även speltestat den med goda resultat. Jag skriver nu på den andra akten, och tanken är att det blir fem akter allt som allt. Aktörerna kommer i berättelse bevittna hur maharerna erövrade världen  och vilka de egentligen är. Samtidigt får berättaren den nödvändiga informationen för att inkludera dem i sina andra berättelser.

Bortom

Parallellt med Svart svan så har arbetet med nästa utgåva av Bortom börjats. Det handlar just nu inte så mycket om skrivande, utan mer att uppdatera regelkärnan från Leviathan till Bortom samt att gå igenom gammalt material och se vad som ska vara kvar.

Blodsfurstinnan

Blodsfurstinnan är en Heartstone & Winter-berättelse till Bortom som kan sägas vara vad Noas sista drag var för Faith. Tanken är att den ska släppas till nya utgåvan av Bortom, även om de tre första akterna ursprungligen skrevs till In the Dark. Berättelsen är både färdigskriven och speltestad med det nya systemet, så just nu håller korrekturläsare att gå igenom den. Axel Widén håller även på med illustrationer till berättelsen och inom kort kommer ni att få se lite illustrationer från den.

Berättelsen fokuserar på en grupp Zero Tolerance-agenter som börjar som livvakter åt filmstjärnan Sarah Ford (kände från Noas sista drag och Tau 223). Det blir starten till att karaktärerna dras in i en urgammal tvist som involverar blodsandar och protomänniskor samtidigt som den kastar ett ljus över vilka Heartstone & Winter egentligen är.

UNITS – The Scavanger Deck

Slutligen tycker jag ni bör spana in crowdfundern för UNITS – The Scavenger Deck som pågår nu. De har ett intressant sätt att hantera loot på och erbjuder en plattform med stora möjligheter. Jag tar förstås inte bara upp det för det är en awesome produkt, utanför för att det kommer att ske ett officiellt uttalande som ni kan vara intresserade av i en snar framtid. Men vi är inte riktigt där ännu. Den som lever får se! 🙂