Jag kommer under nästa år besöka GothCon (som vanligt) och arrangera ett konventsscenarip. Det kommer att vara till Leviathan och har namnet Villovägar. Det som är nytt för året är att jag i år arrangerar berättelsen tillsammans med Christoffer Hagström. Han har tidigare år arrangerat både Bortom: Lögnens slöja och Leviathan på Kattcon. Det här blir dock hans första år som arrangerar något till dessa två rollspel på GothCon.

Villovägar beskrivs i foldern på följande sätt i foldern:

Ända sedan exilen ned i havet har livet varit hårt. De flesta kämpar hårt för att överleva och det gäller även besättningen ombord skeppet Zunestro. De söker ständigt nya uppdrag för att hålla både skeppet och sig själva flytande. Besättningsmedlemmarna bestämmer vilka uppdrag de tar och hur de löser dessa. Allt sker på deras villkor, åtminstone så länge besättningen inte har saker att gnälla över.

Villovägar är ett scenario till Leviathan där spelarna väljer vilka uppdrag som deras skepp ska ta sig an. De måste manövrera sig igenom snåriga relationer samtidigt som de tvingas ta sig an olika dilemman som uppstår under resans gång.

Det första som aktörerna får göra på spelpasset är att välja vad för sorts skepp de har. Är det en stor Orca Carrier som tillhör calviniterna eller är det en mindre Chelonian Shuttle som ägs av Capshaw Commonwealth Securities? Beroende på aktörernas val får de olika besättningar att gestalta. Tillsammans väljer de sedan bland kortare uppdrag där deras skepp och karaktärer givetvis påverkar deras förutsättningar att lyckas. Samtidigt kommer det att pågå en intrig i bakgrunden som karaktärerna kommer att kunna nysta i.

Målet med Villovägar är att servera en mindre upplevelse som fokuserar på hur vardagen kan se ut för de som lever till sjöss. Tanken är att ge ett smakprov inför kommande Svart svan där mer utförliga regler om skepp som baser beskrivs. Både jag och Christopher hoppas att få se dig på GothCon!

PS. Är du intresserad av att spelleda på GothCon? Skrik till i kommentarerna eller på info@bortom.nu så återkommer jag med mer information!