December är här och även om det inte blir en traditionell julkalender så tänkte jag försöka se till att uppdatera bloggen mer reguljärt än jag gjort på sistone. Passa gärna på att titta in varje dag och se om jag sköter mig. Vi börjar med en årskrönika ur MylingSpels perspektiv. Glad december!

År 2014 börjar närma sig slutet och även om det är nästan en månad kvar tänkte vi på MylingSpel att det skulle vara kul att summera lite om hur året varit för oss och våra projekt. Vi på MylingSpel tackar alla er som stöttat oss under året och hoppas att vi kommer fortsätta att leverera rollspel som gör er vardag lite roligare under nästa år!

Vi har nyss kickat igång en julrea för de av er som vill skaffa billiga julklappar till nära och kära (eller sig själv!). Vad sägs om En Garde! III för 150 kronor (istället för 298), den episka berättelsen Noas sista drag till Bortom för 98 kronor (istället för 198) eller Skuggornas mästare för 248 kronor (istället för 328)? Ni hittar många bra erbjudanden där och kan nå julrean här.

Skuggornas mästare

Skuggornas mästare lanserades under slutet av förra året men fortsatte förstås att säljas under detta året. För dig som vill ha ett rollspel där vad som helst kan hända är detta rollspelet för dig. Skuggornas mästare är i grunden ett agentspel med både utomjordingar och mytiska inslag. Tänk James Bond möter X-COM, Cthulhu, Naruto och Narnia. Allt är möjligt i Skuggornas mästare.

Efter att spelet sjösattes under förra året påbörjades arbetet med de kommande produkterna. Först ut blev förstås stuntkortleken som hjälper till att hålla spelet mer flytande vid spelbordet. Sedan följde Skuggornas gömmor, en bok som kom till på grund av en tidigare crowdfunding och som enbart säljs under konvent. Boken innehåller en massa saker som du kan stoppa in i din kampanj för att krydda den lite extra. Häftet kan beskrivas som “lite mer av allt” från grundreglerna.

Nu senast har boken Skuggornas väsen släppts. Man skulle kunna beskriva det som en monsterbok. Det finns en uppsjö av märkliga varelser och väsen som kan hålla igång kampanjer under lång tid. Ni som gillar ankorna till gamla Drakar och Demoner bör spana in varelsen dukank närmare. En annan ras som förtjänade utrymme var anunnaki som det viskades en del om i grundreglerna, en högtstående och teknologiskt avancerad utomjordisk ras. Men det finns även mer vardagliga monster med så som zombier. Inkluderat i boken finns dessutom äventyret När allt är som det inte är, vilket ursprungligen skrevs som ett konventsscenario tänkt att introducera spelare till rollspelet. Du kan läsa en recension om Skuggornas väsen i senaste Fenix.

De nästa produkterna som är tänkt att släppas är Skuggornas sällskap och En dag som alla andra. Det är inte spikat vilken bok som kommer först utan det beror lite på vilka illustrationer som blir klar först. Mylingspel letar också efter folk som vill hjälpa till antingen som illustratörer eller som skriva om en organisation till Skuggornas sällskap. Hör dig av till info@mylingspel.se om du är intresserad. Andra moduler som väntar efter det är Skuggornas färdmedel, Skuggoperationer, Skuggornas hjältar och Underjordens skuggor.

Läs mer om spelet.

Leviathan

Till påsk släppte MylingSpel Leviathan, ett science fiction-rollspel som utspelar sig nere i havet istället för ute i rymden. Karaktärerna tar rollen över sin bas och måste kämpa för att hålla den i kontroll. Mycket av tanken bakom spelet är att låta spelgruppen själv etablera premisserna till kampanjerna som de spelar och därmed ha visst inflytande över etableringen av handlingen redan innan spelet börjar.

I samband med releasen släppte vi även ett kartpaket och en konfliktkortlek. Kartpaketet innehåller den fantastiskt fina världskartan i både A3 och A2. Det underlättar framförallt vid kampanjer där man reser över stora områden och låter en även att markera ut platser man besökt om man så vill. Konfliktkortleken är avsedda för fyra spelare och används för att snabba upp spelets konflikter ytterligare.

Slutligen är äventyret Skuggstaten tänkt att släppas i december. Det är ett äventyr som knyter samman rollspelet Bortom: Lögnens slöja och Leviathan. Det utspelar sig kring de hemska händelser som skedde under terrorns år: 2050. Det beskrevs lite om det i Leviathan men här avslöjas sanningen som formade hela världen i rollspelet. Det finns även en del blinkningar till tidigare Bortom-böcker för den som är uppmärksam. Berättelsen är en storslagen berättelse i tre akter på ungefär 150 sidor. Spelgrupper kan med andra ord njuta av berättelsen under helda ledigheten.

För Leviathan står främst stadsböckerna om Polaris och Jericho i centrum att slutföras. De har båda fått en del material fördigskrivna till sig och det är dags att börja sammanställa allt detta. Förhoppningen är att få ut Polaris till GothCon och Jericho någon gång åt sensommaren. Därefter börjar arbetet med att sammanställa Svart svan, boken som beskriver närmare om skepp, hur de kan användas som baser och andra saker kring resande. Där inkluderas även en stor kampanj om det mahariska kriget. Det fria soundtracket kommer att offentliggöras tillsammans med PDF-versioner av kommande produkter så fort som vi får tid i våra hektiska scheman att slutföra dem.

Läs mer om spelet.

Förbannad

John A. Jonssons rollspel Förbannad hade smygpremiär på konventet Sävcon men är nu officiellt utgivet. Förbannad är ett rollspel som utspelar sig i Sveriges nutid där man spelar utstötta och mobbade tonåringar med olika krafter. Det är ett fokuserat rollspel med snabbinlärda regler som passar väldigt bra om man vill introducera nya spelare till hobbyn. Ett extremt bra julklappstips även till vänner och bekanta som inte är vana rollspelare.

Under nästa år är planen att det ska släppas en expansion till Förbannad som går under namnet En förbannad värld. John har även utlovat gratismaterial i form av alternativa regler och olika sätt att strukturera spelet på.

Läs mer om spelet.

Legend

Legend är storasystern till rollspelet Sägen som MylingSpel har sålt. Det är större, bättre och ja, mer helt enkelt. Rollspelet är skrivet av David Bergqvist och Terje Nordin och de själva säger följande om spelet:

I Legend kan du få uppleva en mörk Alice i Underlandet-saga, där din och din spelgrupps rollpersoner mot sin vilja ramlar in i en skrämmande och farlig ny värld; eller en Trollkarlens Lärling-berättelse om att söka efter makt och inflytande, men alldeles för sent inse att priset blivit alltför högt; eller en ångestladdad saga om att för evigt skiljas från sitt säkra, trygga liv och de älskade som måste bo kvar där i Drömmens famn; eller en galen upptäcktsresa bortom tid, rum och förstånd.

Just nu befinner sig rollspelet i slutspurten av en (lyckad) kickstarter. Har du inte redan backat spelet tycker jag att det är dags att göra det nu. Det är endast två dagar kvar om du vill backa spelet och en kickstarter-PDF släpps redan under december (men bara till de som hjälpt till att finansiera). Den färdiga produkten kommer sedan under sommar eller höst 2015.

Läs mer om spelet.

Starchallenge

Under året crowdfundades även Niklas Gerholms science fiction-rollspel Starchallenge. Det utspelar sig i rymden där science fiction blandas med fantasy, postapokalyps och mörka krafter i ett actionpackat rollspel som ställer spännande krav på spelarna, där ingen sida är svart eller vit. Det har tyvärr varit lite förseningar kring spelet men målet är att få ut det så fort som möjligt men layout och sättning pågår för fullt. Spelet är tänkt att skickas på tryck inom 20 dagar.

Läs mer om spelet.

Privateers!

MylingSpels brädspel Privateers! har speltestats på flera olika konvent genom åren. När Kickstarter startade sin verksamhet för företag här i Sverige startades en kampanj för att nå ut på en större, global marknad. Det visade sig snart att mycket som Kickstarter utlovade inte fungerade alls, vilket man får hoppas är barnsjukdomar. En riktigt jobbig sak är att man är låst till att använda SEK som valuta och inte dollar, vilket också skadade kampanjen då sajter som spred nyheten missade det (150 000 kronor blev till 150 000 dollar istället). Det gjorde att kampanjen stängdes ned i förtid för att omgruppera.

Med lite tur kommer MylingSpel att kunna köra igång crowdfundingen igen i mars/april. Under tiden pågår fortfarande arbetet för fullt med grafik, regelbok, skeppsmodeller och sådant. Den som är intresserad kan ta hem en halvfärdig icke korrekturläst betaregelbok här: http://www.mylingspel.se/te/p/rules.pdf

MylingSpel letar även efter en kommunikatörsassistent/brädspelsnörd – gärna i Göteborgsområdet – för att hjälpa till med lanseringen. Lön kommer baseras på hur Kickstarterkampanjen går, men får förstås även spelet och blir, om denne vill, även en av de spelbara kaptenerna.

Läs mer om spelet.

En Garde! III

Arbetet på En Garde! III fortsätter i mån av tid. Det stora problemet med produktlinjen är att finna illustratörer som både klarar den önskade stilen och som inte är för dyra. Tina får dra ett stort lass här själv och eftersom hennes sjukdom gör att hon får ont av att måla och tvingas ta längre pauser emellanåt. Den som tror sig bemästra stilen och inte livnär sig på måleriet får hemskt gärna höra av sig till MylingSpel på info@mylingspel.se.

Skuggor över Europa har dock de flesta bilderna redan färdiga och här behövs främst redigering göras innan det kan ges ut. Eventuellt kommer en Kickstarter att köras för kampanjen eftersom det blir en tjock bok på runt 300 sidor och MylingsSpel vill se om de kan få ut boken med hårdpärm. Annars blir det en tjock limbunden mjukpärmsbok i samma format som Pirater!.

En hertiginnas liv och lustar har i stort sett alla bilder färdigställda. Det stora arbetet där är en karta över Kensington Palace samt redigering och textkomplettering. Finns det några hugade kartmakare som tror sig kunna skapa en sådan karta får de gärna höra av sig på mejlen ovan.

I övrigt finns det en mängd projekt som har legat nästan färdiga nu i flera år: Ryssland, Venedig, Furstarnas tid, Dolkarnas natt, GothCon-kampanjen, En flickas tårar och ännu mer. Det som är kruxet är förstås att vi behöver bilder till alla modulerna. MylingSpel funderar på om det vore en bra idé att köra en Kickstarter för att få in pengar till bilder till allt detta. Tycker ni det vore en bra idé så säg gärna till.

Några supplement är på väg att ta slut helt, främst Väsen och Skepp!. Det förstnämnda kan dyka upp som ett kapitel i Furstarnas tid eller bli en del av Väsen II någon gång i framtiden. Skepp!-paketet var det första som MylingSpel crowdfundade och var en specialare med kortlek, tärningar, lösblad och själva skeppshäftet i färg. Eftersom det är en väldigt dyr produkt att tillverka i små upplagor kommer den därmed inte att tryckas upp igen så är du sugen på den är det dags att slå till.

En Garde! III är för övrigt en del av MylingSpels julrea och kommer att säljas för vansinnigt lågt pris i några få veckor, innan det återgår till 298 kr. Passa på att fynda med andra ord.

Läs mer om spelet.

Pirater! – Andra utgåvan:

MylingSpels lager av Pirater! är nu i stort sett nästan slut. De har börjat skissa på en lätt uppdaterad andra utgåva med de kompletta skeppsreglerna från Skepp!, ett äventyr, ett antal kapitelbilder helt i färg, ett par mindre regeluppdateringar för att nämna några exempel. Återigen spökar problemet med illustratörer här. Tina kan antagligen måla det som behövs, men det kommer då att ta tid innan det dyker upp en ny utgåva.

Läs mer om spelet.

Bortom: Lögnens slöja

Det har varit tyst om Bortom på sistone i och med lanseringen av Leviathan, men det är inte bortglömt. Härnäst kommer Skuggstaten som tidsmässigt utspelar sig mellan Bortom och Leviathan. Det finns blinkningar här till de släppta böckerna Kolonnerna, Anakronismer och Noas sista drag, men även till böcker som ännu inte har hunnits släppas (men som spelats på konvent).

Läget för Bortom är att göra en nyutgåva med uppdaterade regler när första upplagan är helt slutsåld. Eftersom den första utgåvan håller på att bli slutsåld kommer inte nya versioner av supplementen som finns ute nu att tryckas. Visioner och fantasier är exempelvis redan slutsåld så ser ni boken ute i handeln är det hög tid att skaffa den om ni vill ha den. Flera av de andra böckerna finns dock tillgängliga att köpa till förmånliga priser på MylingSpels julrea så passa på att fynda!

Läs mer om spelet.