Skuggstatens omslag

Välkommen till Skuggstaten, årets konventsberättelse och tillika en epilog till Bortom, men framför allt en prolog till Leviathan. Omslaget ovan är målat av den Reine Rosenberg och visar på berättelsens atmosfär. Jag har både skrivit på bloggen och pratat i podden om vad Skuggstaten är, men jag tänkte göra en mer mastig post om det nu.

Presentation

En februarimorgon 2050 attackerades världen av en okänd fiende. Mellanöstern förvandlades till en enorm radioaktiv zon. FN-länderna käbblade internt och det stod tidigt klart att de inte var till någon hjälp. Det var så alliansen mellan Kina, Ryssland och Storbritannien började. Alliansen satte ihop en grupp av personer med vitt skilda bakgrund och personligheter men med ett gemensamt mål: att ta reda på vilka som låg bakom terrordådet och att stoppa dem. Det var början på resan för de ikoniska hjältarna.

Vad är Skuggstaten?

Skuggstaten är en berättelse som utspelar sig under år 2050, vilket tekniskt sett placerar det tidsmässigt mellan rollspelen Bortom: Lögnens slöja och Leviathan. Det kan beskrivas som en crossover mellan rollspelen och fungerar lite som en epilog för Bortom, då händelser och personer från det rollspelet får sin avslutning här. Samtidigt är det en prolog för Leviathan, eftersom det sätter upp världssituationen för Leviathan. Det tydligaste exemplet är att världsorganisationen GEMA som besyddar mänskligheten bildas under det här året för att ta hand om terrorvågen. Samtidigt introduceras nya karaktärer här som påverkar Leviathans framtid.

Olika versioner

Ursprungligen var Skuggstaten tänkt att vara en kort berättelse på GothCon och eventuellt fler konvent. Vid speltestet jag hade den 30 december insåg jag att jag misslyckats med en kort berättelse (vilket jag även talade om i Bortom: Bortom #35), det var en kampanj. Det är bra material som jag är nöjd med så det resulterade i att det kommer finnas två versioner av Skuggstaten.

En kort, fokuserad version som fokuserar på karaktärernas kamp mot terroristorganisationen. Berättelsen fokuserar på karaktärernas jakt på sanningen om terroristorganisationen och även göra ett försök att stoppa dem. Det finns förstås en del relationsdrama och personliga storyarcs med i leken också, eftersom jag inte kan hålla mig ifrån det. Kort sagt, det är berättelsen om vad som i Leviathan är känd som de ikoniska hjältarna.

Den andra versionen av Skuggstaten är den som kommer att släppas som en bok. Skillnaden är att den här versionen kommer vara betydligt större. Fler händelser används för att fördjupa händelseförloppet och skapa en mer storslagen upplevelse. Även vissa hemligheter, som orsaken bakom den transhumanistiska katastrofen, kommer också behandlas där. Tanken är att den här versionen av Skuggstaten ska släppas samtidigt som Leviathan.

GothCon

Skuggstaten arrangeras som sagt var på GothCon (och eventuellt fler konvent senare i år). GothCon arrangeras varje påskhelg, vilket det här året är 29-31 mars. Sista anmälningsdag är den 28 februari, men det har redan varit högt tryck på Skuggstaten-arrangemanget så passa på att anmäla dig på GothCons anmälningssida. Jag och John ser fram emot att se er i påsk!

Är du intresserad av att spelleda Skuggstaten? Kontakta mig på info @ bortom . nu för mer information!