Dag 3 i Göteborg och äventyren för Bortom och mig personligen fortsätter!

Lördag

Morgonstund har guld i mun sägs det. Att vakna klockan sex efter att somnat runt halv fyra är det inte. Efter att pressat mig att sova i korta intervaller fram tills halv åtta klev jag upp. Jag kom iväg till cafeterian och fick i mig frukost, lagom till John sömnigt släntrade in cafeterian.  Medan han satte sig för att äta tog jag mig till samlingssalen för att möta upp de andra berättarna. Det här var vårt största pass med sju anmälda lag och också den som vi räknade med att inte kunna tillgodose alla lagen med berättare. Lyckligtvis visade sig nu att endast ett lag inte skulle få spela.

Här skedde också något märkligt när de två sista lagen var kvar: tydligen hade GothCon lovat att ett lag skulle få spela eftersom ett annat arrangemang blivit inställt. Problemet här var bara att de inte sagt något om det till mig och att det på papperet jag fått stod att de inte betalat medlemsavgiften. Så jag var tvungen att förhålla mig till papperna, även om det kändes lite tråkigt att skicka iväg dem.

Passet visade sig bli väldigt intressant. Det var två äldre herrar tillsammans med två tonårstjejer som jag tror var döttrar (även om jag inte är helt säker). I alla fall, tanken får mig att le. Det är vackert att se två olika generationer förenas i en hobby och ha kul tillsammans. Vi rollspelare behöver alla börja göra barn och introducera dem så tidigt som möjligt i hobbyn!

Efter passet blev det panik eftersom spelpasset tog slut precis som auktionen startade. Jag brukar närvara där och skulle göra så i år, men jag hade lovat att hämta Tina Engström så raskt sprang jag mot butiken. Men det är givetvis då man har bråttom som saker och ting sker. Jenny Barkestedt som jag pratat med under gårdagen slet tag i mig och presenterade mig för Linda Nilsson, som tidigare illustrerat ett flertal bilder åt mig – i synnerhet till Via Dolorosa, men även till förra årets konventsberättelse Metamorfos. Det var en trevlig, om än smått stressad, pratstund vi hade och jag passade på att lämna över ett exemplar av Leka med elden till henne (som hon också illustrerat), innan jag rusade vidarem ot auktionen. På vägen träffade jag givetvis på en av spelledarna från förra passet och fick en kort rapport, innan jag släpade Tina in till auktionen där vi fann John efter ett tags letande.

Auktionen i sig var en besvikelse. Jag gjorde blott ett köp (Sinkadus 2) och i ärlighetens namn fanns det inte mycket mer att hämta. Utbudet bland rollspelen var betydligt mindre i år än tidigare år och jag tror att det beror på att man höjde inlämningsavgiften till 20 kronor. Rollspel går för låga priser och det gör en eventuell vinst osäker. Brädspelen, som auktionen svämmade över av, ger oftast större avkastning. Jag hoppas att de ser över det där till nästa år så att det blir en bättre fördelning mellan rollspel och brädspel. Nu blev det rätt segdraget och ointressant i år.

Då det väl var slut tackade Tina för sig medan jag och John sålde våra själar och hafsade i oss billig, själlös pizza. Så hungriga var vi. Fast jag svurit att inte äta där. Suck.

Efteråt begav vi oss till Mylingbutiken eftersom jag lovat Tina och Jörgen Åkerklint att ta hand om butiken medan de sträckte på benen. Jag fick en stund tillsammans med Jenny igen och hon gav mig en del användbara försäljningstips att använda på folk som passerade ens bås. Nu är jag inte hälften så extrovert och säljande som Jenny, men jag fick möjlighet att träna lite på en av Jennys bekanta så jag var redo att testa dem. Givetvis bestämde sig besökarna för att inte dyka upp då så jag fick tyvärr inte använda mina nyförvärvade kunskaper.

Sent omsider återvände Tina och Jörgen och vid det laget var jag rejält trött. Jag tog mig tillbaka till byggnaden där vi sov och signerade Johns Visioner och fantasier, innan vi tog farväl och jag gäspande tog mig tillbaka till min sovsal.