Låt oss fortsätta med Bortoms äventyr på GothCon. Vad hände under fredagen, den första (riktiga) dagen på konventet?

Fredag

Jag brukar i vanliga fall arrangera Bortom på första passet men inte i år. Min medarrangör, John A. Jonsson, reser norrifrån och det är på gränsen att han hinner dit. Så av logistiska skäl hamnade vår första omgång av Anakronismer på pass 2.

Så det blev en lugn morgon där man fick tillfället att prata med en hel del olika personer. Då John väl anlände hade vi en del tid att spendera och det gjorde vi genom att vandra runt lite. Besökte återigen Mylingbutiken, vandrade till nästa bord där New Horizon-killarna satt och talade kort om deras spel, innan jag hamnade hos Kaleidoskops bord. Jag talade främst med Olle Linge, skaparen till rollspelet Magneter och Mirakel (som jag gav en hel del feedback till – i synnerhet kring berättelserna då). Vi bollade en hel del tankar och idéer, och jag tror lite grann av mina tankar om Leviathan satte igång kugghjulen i hjärnmaskineriet. Ska bli spännande och se vad som kommer härnäst från Herr Linge. Jag fick även ett kort samtal med Jenny Barkestedt, som introducerades till Bortom på tiden det hette In the Dark och som för tillfället håller på att skapa vackra kartor till Anakronismer.

Efteråt drällde John och jag omkring i butikerna, innan vi begav oss iväg till Landala Restaurang och petade i oss lite käk. John passade på att beställa in bläckfisk för att ära den store Cthulhu. Personligen är jag inte säker om jag skulle bli så ärad av att någon konsumerar ens (avlägsna) släktingar, men John blev inte galen under konventet så det kanske ligger något i det.

Mätta och belåtna återvände vi till konventsområdet och mötte upp Carl Odhnoff. Till det första passet hade vi bara ett anmält lag så efter att vi givit vår berättare instruktioner, vattenflaskor, enkäter och besvarat hans frågor kunde han sätta igång och spelleda för gruppen. Vi andra tre satte oss ned på en parkbänk ute i det fina vädret för att jag skulle gå igenom reglerna om skepp och skeppsstrid som Carl skrivit till Svart svan. Det börjar kännas som en hyfsat stabil grund där nu och nu börjar speltestfasen närma sig där.

Det var också nu som våra problem med antal berättare löste sig. I år hade GothCon varit duktiga med att ragga berättare till vårt arrangemang (vilket jag fick höra inte gällde för alla arrangemang), så där vi tidigare hade haft spelledarbrist fylldes den på allt eftersom. Folk ringde och sökte upp oss, vilket fick oss att gladeligen att dela ut reklamgrejor, svara på frågor och ge instruktioner om berättelsen.

Kvällen kom och vi hade vid det laget fått ihop berättare så att den gäspande John kunde gå och lägga sig (vilket han förstås inte gjorde – och var lika trött morgonen därpå… 😛 ). Själv satte jag med ned för att spelleda Anakronismer tillsammans med en grupp personer från Rollspel.nu:s forum som anmält sig arrangemanget. En i gruppen skrev också den beryktade sågningen av Bortom, så det var lite nervöst. Nervositeten visade sig dock vara helt i onödan då det spelpasset gick väldigt bra. Deras och min personliga spelstil visade sig vara väldigt nära varandra.

Efter spelpasset var det marsch till sängs som gällde för mig. Ett spelpass väntande nämligen på mig i morgon och det var fullbokat av lag som var hungriga efter en trevlig spelupplevelse. Då kan man inte sitta och gäspa! Så jag kröp ned i min sovsäck och somnade snart in med tidsresande i mitt huvud.