Efter några intensiva dagar i Göteborg återvände jag utmattat igår från GothCon. Årets konvent var det mest stimulerande och givande GothCon jag varit på hittills. Folk kom fram och talade med en, både nya och gamla bekantskaper. Kanske beror det på att jag nu börjat bli lite av en institution på GothCon med Bortom. Boningen beskrev till exempel de olika rollspelsarrangemangen på sin hemsida tidigare i år och avrundade den med:”Till detta läggs som vanligt ett obligatoriskt scenario till Western och Bortom: Lögnens slöja.”

Jag tänkte ta tillfället i akt och summera mina tankar och åsikter om konventet. Jag kommer att skildra min upplevelse av konventet dag för dag, under de kommande dagarna. Låt oss börja med torsdagen då jag reste ned till Göteborg.

Torsdag

Jag anlände dagen innan konventet för att spendera den tillsammans med min korrekturläsare, Marie A. Sjödin. Vi pratade, skrattade och åt – samt planerade saker inför framtida projekt. Det är något som blivit en tradition över åren och det är en perfekt uppvärmning inför GothCon.

Jag var mätt, trött och hade huvudvärk (tack Hard Rock Café) då jag kom till GothCon. På väg in till receptionen så stötte jag på Jörgen Åkerklint (från MylingSpel) och talade lite kort med honom – och lovade att titta förbi. En liten överraskning var dock att GothCons vänner dock överröste mig med reklampryttlar. Jag fick en fin tygkasse full av vattenflaskor och en bunt pappersark att dela ut till mina berättare. Som om inte det var nog, fick jag även en del enkäter som berättarna kunde fylla i efter passen och lämna in om de ville ha ett gratis tärningsset. Av vad jag förstod från enkäten så var dess syfte främst att se hur många kvinnor som deltog på spelpassen.

Efter fått anvisningar om var min sovsal var begav jag mig emot den och sprang in i Carl Odhnoff (med vänner) på väg dit. Han fick sin vattenflaska då och vi talades vid en kort stund, innan jag lämnade dem för vidare äventyr och såg till att få en bra sovplats i min sal. Tack och lov för den! Allt kring incheckning och så gick oerhört smidigt i år, till skillnad från förra året. Den nya generationen som tagit över GothCon verkar betydligt tajtare och verkar ha gått upp i level.

Då allt var packat för kvällen besökte jag Mylingbutiken som jag sagt och träffade där även Tina Engström. Vi satt och småsnackade en del, innan jag plockade på mig en bunt böcker som jag skrivit (två Visioner och fantasier, nybörjarrollspelet Leka med elden som baseras på en Bortom-berättelse och sedan En Garde!-äventyren Lancea Longini och Barnarov). Efteråt begav jag mig till min sovsal, läste igenom årets konventsberättelse Anakronismer igen och sen somnade jag. Vilket också är vad jag ska göra nu. Mer i morgon!