Söndagen på GothCon var en relativ lugn tillställning för mig. Jag hade inget pass inplanerat, utan var mest inställd på att ta mig hem. Konventet sliter på en och det känns rätt skönt att ha en lugn söndag med endast hemresan inplanerad. Vid 11-tiden lämnade jag konventsområdet tillsammans med Marie A. Sjödin och runt 13.40 satt jag på tåget som skulle föra mig hemåt.

Summering

Om jag ska summera min upplevelse av konventet som helhet är det här nog det roligaste året för mig personligen. Spelpassen jag hade var mycket stimulerande och jag träffade väldigt mycket nya och gamla bekanta. Anakronismer som berättelse fungerade betydligt bättre än vad Metamorfos gjorde för mig. Det kändes mer genomarbetat och detaljerat eftersom jag kunde fokusera på berättelsen och karaktärerna.

Ett problem som jag upplevde var att det var lite för stort för ett konvent med lite för mycket händelser. Det skedde två onödiga tidshopp – eller snarare att de skedde för tätt inpå varandra. Flyttar man isär dem och expanderar nutidsdelen lite fungerar dem bättre. Jag tryckte på samlingarna för berättarna innan att berättelsen fungerade bäst då man använde det som en smörgåsbuffé där man lät aktörerna plocka ihop sin egen spelupplevelse. Det är i alla fall en lärdom inför nästa år.

Vad som nu återstår för mig av GothCon är att samla in feedback kring Anakronismer och sen inkorperera det i berättelsen. Därefter är det bara korrekturen och bilderna jag väntar på innan den kan gå iväg till layout. Därefter är det Print on Demand-tryck som gäller.

Hursomhelst, det var ett mycket trevligt GothCon för egen del och jag hoppas att ni hade en lika trevlig påsk som mig!