Bakom den första luckan döljer sig några stygga pojkar som flickor huserar i San Sebastian. Få en insikt i vilka som styr stadens undre värld och deras relation till varandra, tillsammans med två berättelsefrön.

Många städer har problem med brottsligheten. San Sebastian är inget undantag: där kämpar tre individer om kontroll över makten. Brottsfursten är Thomas Roarke och han tog makten under 90-talet med våld. Han startade sin karriär som yrkesmördare och hänsynslösheten från det yrket använder han fortfarande mot sina fiender. Idag finns Thomas främsta maktbas i Port Cameron, varifrån han främst har kontroll över mord och smuggel-grenen av San Sebastians brottslighet.

Roarkes främsta rival, Jonathan Wylder, var tidigare hans högra hand. Tillsammans hade dem storslagna planer på hur de skulle expandera brottsverksamheten, men allt skar sig då Thomas fick en dotter. I Jonathans ögon blev Thomas då en blek kopia av den förra brottsfursten: passiv och visionslös. Dottern Kayleigh blev dessutom slutet på Jonathans hemliga dröm om vinna Samanthas kärlek. Thomas gifte sig med henne och det drev drev in en kil mellan dem, och 2005 blev de till konkurenter. Jonathans främsta brottsliga områden är prostitution, men har även kontroll över spel och dobbel. Han håller främst till på sin nattklubb Heaven Affairs i den nedgågna stadsdelen La Alegria.

Den tredje maktpelaren inom den undre världen är Samantha Roarke, brottsfurstens fru och även god vän med Jonathan. Hon är en sann femme fatale som vet hur en man enklast hanteras, något som kom väl till pass då hon etablerade sin maktbas inom San Sebastians ockulta värld. Hon är personen som man bör vända sig till om man söker efter reliker eller artefakter. Till skillnad från sin man är hon inte särskilt älskvärd mot sin dotter Kayleigh. Istället har Samantha ett väldigt kyligt förhållande mot henne och tycker hennes man är för överbeskyddande. På många sätt är Samantha betydligt mer lik Jonathan i sinnelaget än sin man.

Berättelsefrö

  • Karaktärerna arbetar för en av Jonathan Wylders underhuggare och får i uppdrag att kidnappa Roarkes sextonåriga dotter, Kayleigh. Det ska ge Jonathan ett övertag i kampen om den undre världen. Kayleigh har visserligen alltid en livvakt med sig, men hon sysslar med frivilligarbete på ett härbärge så kidnappningen bör gå relativt lätt med lite planering. Problemet uppstår efteråt: karaktärernas boss är försvunnen och Jonathan är inte alls road över tilltaget. Nu jagas karaktärerna av både Thomas och Jonathan. Hur klarar de sig ur dilemmat? Varför skickade karaktärernas boss dem på ett falskt uppdrag?
  • Karaktärerna kommer över en gammal videokassett från tiden då Samantha arbetade som prostituerad. Hon har sedan dess tvättat ren sin image genom att döda eller utpressa de som känner till hennes hemlighet. Kassettbandet innebär att karaktärerna har möjligheter att utpressa Samantha, men det gäller att se upp. Ett felsteg kan leda till döden.