Okej, dags för ett nytt berättelsefrö, men med ett litet annat upplägg än det första. Själva tanken fick jag då jag var ute och vandrade och kan sägas vara inspirerad av Stephen Kings The Langoliers och teveserien Lost. Information om vad Ouroboros är och betyder finner du här.

Ouroboros

Berättelsefröet är tänkt att sträcka sig över två spelmöten. Karaktärerna bör inte känna varandra sedan tidigare, men de kan vara existerande karaktärer från pågående berättelser såväl som nyskapade.

Alla karaktärerna ska till samma plats av olika anledningar och tar ett kvällsflyg. Karaktärerna får varsin scen innan de kommer ombord flyget som knyter an till deras bakgrund. Det kan vara allt från ett farväl av familjen på flygplatsen till ett inbrott på ett företag för att stjäla värdefull information. Huvudsaken är att det säger något om karaktärens bakgrund och skäl att kliva ombord på flyget. I scenen låter du gärna de andra aktörerna ta rollen av statister så de har något att göra. (Statister är för övrigt något som presenteras närmare i Visioner och fantasier, men till dess kan du kolla in Appendix A i Kräftfeber för lite mer information.)

Karaktärerna sätter sig på respektive plats, lär känna sin granne och somnar sedan. När de sedan vaknar upp är det för att planet skakar till rejält. Luftgroparna är kanske det första de tänker på men snart ser de något annat som drar till sig deras uppmärksamhet. De flesta andra passagerarna är spårlöst försvunna.

Utöver karaktärerna finns det dock några andra individer ombord, men ingen verkar veta något om vad som hänt. En av karaktärerna lägger dock märke till att en av individerna har en tatuering på sin arm som föreställer en Ouroboros.

Under tiden som man lär känna varandra gör du vid vissa tillfällen klipp till framtiden, alltså så kallade framåtblickar (flashforwards) till tiden efter flygplansresan. De befinner sig tillbaka i verkliga världen, men allt är inte lyckligt. Någon terroriserar dem och de känner sig utsatta i vad som borde vara den trygga vardagen. Exakt vad hotet är beror på vem karaktären är och vilka hon jobbar för, men det bör framgå att livet är långt ifrån tryggt och trevligt.

Efter en längre tid lyckas karaktärerna ta sig in i kabinen för att ta kontroll över flygplanet. Där finns de döda piloterna och en annan man som haft kontroll över flygplanet. En kortare strid utbryter, innan man kan ta kontrollen. Mannen har samma sorts tatuering som passageraren en av karaktärerna såg. Just som man får den insikten hörs en explosion i bakre delen av planet, vilket får att planet att snabbt gå mot en kraschlandning. Där bryter man första akten.

Akt två fortsätter med att karaktärerna vaknar upp från kraschladningen av planen. De har en tillbakablick från sitt liv innan planet som baseras på ett av deras karaktärsdrag (beskrivs också närmare i Visioner och fantasier). Det kan var ett lyckligt minne eller sorgset, huvudsaken är bara att det säger någonting om vem personen var tidigare.

Karaktärerna måste finna varandra och vårda sina skador, för att sedan ta hand om varandra. De måste få reda på var de är någonstans. Spår av att någon varit på platsen med en van finns, men karaktärerna finner inga spår av Ouroborosmedlemmarna. Uppenbarligen har någon varit här och hämtat dem.

Målet för karaktärerna är att ta sig tillbaka till verkligheten, men väderförhållandena är dåliga och ger dem en utmaning. Ytterligare framåtblickar läggs in där terron mot karaktärerna stärks, vilket sedan knyts mot nuet där de slutligen hittar till en stad och får vad som just då verkar ett lyckligt slut.

Ett nytt klipp görs och nu tills efter framåtblickarna där de samlas av en av de andra överlevande passagerarna. Denne har fått fram information att männen ombord på planet verkar tillhöra en sekt som tatuerar in en Ourboros som initiationstrit. De ligger bakom de mardrömmar som karaktärerna upplevt efter de återvänt till verkligheten.

Personen har fått fram information om var sekten håller till och vill nu ha karaktärernas hjälp att ta reda på varför sekten intresserat sig för just dem. Det är dags att ta reda på sanningen om kraschen. Vad är den? Ja, det är upp till dig att bestämma!