”Content is king” är ett gammalt citat och nog för att det är sant, men det går inte undgå att illustrationer är väldigt viktiga i rollspel. De förtäljer en berättelse på ett snabbt och tydligt sätt som text inte gör. Personligen försöker jag alltid knyta samman bilderna med den röda tråden i modulen och visa aspekter av den. Bilderna finns inte där bara för att det måste vara bilder. De är precis som texten en del av berättelsen.

Tyvärr kan jag inte teckna själv. Jag önskar jag kunde, men jag kan inte. Enklare kartskisser klarar jag av och jag kan fejka vissa saker med en penna, men tecknande är helt enkelt inte min expertis. Det är därför som jag alltid söker efter folk som är intresserad av att teckna.

Känner du någon som vill teckna för Bortom? Är du kanske rent av någon som kan teckna? Då bör du läsa vidare nedan.

Så hur kan en bildbeställning se ut? Nedan finns två beskrivningar som jag nyss skickade iväg till Daniel Thollin för Den illyriska epidemin.

Bashkims slott
Vi ser ett högt bergsmassiv sträcka sig upp mot himlen. Ett högt, gammal gotiskt slottstorn finns inbyggt i berget. Det täcks till stor del av en tio meter hög slottsmur som begränsar insyn framför slottet. Istället är det just det höga, majestätiska tornet det enda som vi får se.
Tänk dig slottstornet med rejält gotisk arkitektur och att det är någonting skrämmande och hotfullt över det.

De smittade
Vi ser ett flertal människor ligga på ett enkelt kullerstenstorg kring en enkel, medeltida brunn där man kunnat hämta vatten. Kvinnorna bär samma sorts kläder som Jehona och männen samma som Konstandin. De har dock alla ytliga blodkärl som är helt svarta. De ligger livlösa på marken med gapande munnar och döda, livlösa ögon. Tänk dig det som efter den värsta zombieepidemin då lik blir liggande kvar på marken. Ur ögon, näsa och mun har blod runnit, men istället för rött är det helt svart.

Är du intresserad av att teckna för Bortom? Skriv gärna i kommentarerna eller hör av dig till robertjonssson@gmail.com (och ja, det ska vara tre ”s” i adressen 😉 ).