Nu har det gått nästan en veckan sen jag återvände från de norrländska skogarna och har först nu helt återhämtat mig från mardrömsresan hem. Att sitta i en bil utan AC och med dåliga fläktar i 90 mil med över 30 grader varmt i bilen är inte roligt. Punktering är mindre trevligt det också.

Nåja, jag är i alla fall tillbaka och det med en hel del gjort under veckan som gick. Varken fredag eller lördagen blev det något gjort, utan då skedde endast acklimatisering (och städning bland mina Bortom-mappar som nu ligger på ett antal GB). Sedan tog det dock fart…

På söndagen började jag gå igenom mina researchanteckningar till Visioner och fantasier, vilket bestod av fyra tjocka A4-travar. Det arbetet fortsatte även in på måndagen och då började jag även göra detsamma till Gaias hjärta. Det blev en hel del gjort till den berättelse som jag för tillfället spelar med min grupp, Morrigan High. Jag öppnade för första gången på länge Scribus igen och började återbekanta mig med layoutprogrammet, för att kunna ta tag i Hope. Slutligen skrev jag ned de första F.A.Q.-frågorna, så nu är det bara kvar att svara på dem. 😛

Tisdagen fortsatte med arbetet med Morrigan High och akt 3 och 4 börjar bli färdiga nu. Det är också nu som jag märkt att det är rätt hårt knutet kring karaktärerna och min kännedom om hur aktörerna agerar. Antingen så lämpar det sig som en roman eller så får jag göra kraftiga revideringar om det ska släppas. Vi får se hur det blir.

Eftersom jag inte berättat något om Morrigan High tidigare så gör jag det nu. Det är en berättelse där karaktärerna går på High School. De har ett normalt liv och börjar deras andra år där, när saker och ting sakta börjar hända. Aktörerna har efter två akter beskrivit det som om kampanjen har en Buffy-känsla, även om det inte hittills förekommit något övernaturligt. Kanke beror det på miljön, kännedomen om Bortom eller att jag försöker fånga en estetik som påminner om just TV-serier. Morrigan High fokuserar helt enkelt på effekterna av övernaturliga saker, än att låta karaktärerna uppleva dem.

Jag fick också sex sidor layoutade av Hope och sedan tog jag en paus från det. Jag behöver checka av det hela med min layout-expert Tina Engström för att se om de gamla misstagen har åtgärdats. Under kvällen fick jag även mindre redigeringar gjorda på Noas sista drag.

Under onsdagen började jag med att slutföra researchanteckningarna till Gaias hjärta och Visioner och fantasier. Tack vare det så kunde jag påbörja arbetet med att göra researchanteckningarna till mer konkret text för Visioner och fantasier. Det blev även en hel del redigering på Noas sista drag gjorda under dagen och kvällen. Nästa års satsning, Den illyriska epidemin, fick en del saker skrivna till sig så det går sakta framåt där också. Mer om detta kommer att dyka upp på bloggen och andra ställen framöver.

Under torsdagen arbetades det uteslutande med Visioner och fantasier och Gaias hjärta. Metafysiken är ytterst klar för mig nu och de flesta saker som funnits i bakhuvudet börjar nu bli väldigt konkret. Jag har också börjat få ned det på papperet och känner att min iddhi blir allt starkare… 😉 Sista dagen som jag fick något arbete gjort var på fredagen, vilket främst dominerades av arbete med Visioner och fantasier, Morrigan High och Den illyriska epidemin.

Överlag fick jag rätt mycket arbete gjort och framför allt så har den kreativa energin blivit förnyad där den tidigare gått i stå. Jag hoppas att er tid har varit trevlig och ni inte bara njutit av solen, utan hunnit med lite spelande också!