I morgon (och då menar jag verkligen morgon…) försvinner jag norrut då jag fly från omvärlden, precis som förra året. Det betyder att jag blir helt avskuren från nätet. (Ja, jag vet , jag fick nyss tillbaka det så det är lite ironiskt.) Nyheten för det här året är att jag faktiskt inte bara kan skissa saker och läsa in mig på saker, jag kan få lite praktiskt skrivande. Tack vare bloggandet för Pakten, så har jag nämligen en bärbar dator som jag arbetar på nuförtiden. Det underlättar mitt arbete lite – och det är också varför jag inte har en aning om vad som jag kommer arbeta med.

Visioner och fantasier är troligen en av de saker jag kommer arbeta med. I stort sett är det första utkastet klart. Endast några sidor om att skapa skräck hos aktörerna är kvar. Manuset har kommit ut hos vissa kreativa betaläsare och jag har redan fått in feedback på det. Samtidigt är det i första korrekturvändan, så det maler på sakta.

Jag är lite sugen på att layouta webbserien Hope nu när jag fått tag i de bilder jag behöver för att sätta dokumenten. (För er som inte vet vad Hope är så är det ett engelskt projekt i manusformat som jag skrev för några år sedan åt engelska bekanta.) Jag funderar också på att ta tag i ett audioprojekt som jag lovade för länge sen nu när jag har tillgång till min diktafon igen. Dessutom vill jag pula på den berättelse som jag för tillfället spelleder för mina aktörer, nämligen Morrigan High. Planer finns på att färdigställa det och dela ut via nätet, så jag skriver extra noga på den så efterarbetet blir mindre senare.

Det finns dock viktigare saker att göra först. Dels har vi Leka med elden som behöver lite omskrivningar för att fungera för det syfte som jag talat med Mindless Gaming om, nämligen som en form av introduktion till rollspelens underbara värld. Dels har vi berättelsen Fem nyanser av svart som vore utmärkt att få färdigt för nätpublicering eftersom det kanske bäst fångar känslan av de berättelser som ursprungligen skrevs till In the Dark. Slutligen så ligger givetvis Appendixen för Noas sista drag och väntar på mig, utöver högen av andra saker som vore bra att ta tag i.

Med andra ord, det finns en hel del att ta av. Vi  får väl se vad som blir gjort i slutänden. Jag önskar er alla en skön sommavecka under tiden jag är borta! (Och givetvis efteråt också… 😉 )