I dag har varit en riktig kreativ dag för mig. Nu är äntligen Kräftfeber färdigskrivet och ivägskickad till korrekturläsningen och till de sista speltestgrupperna. Då det trillar in kan det färdigställas och skickas till layout. Korrekturläsningen kommer dock att ta lite tid. Marie har snart slutfört de första 100 sidorna på Noas sista drag och ska därefter ta tag i första kapitlet på nästa tryckta modul, Visioner och fantasier. Först därefter blir det Kräftfeber som hamnar i fokus. Marie har rätt mycket på sin tallrik just nu…

Hur går det med Den femte kolonnen då kanske någon undrar? Det ligger på mitt schema, men inte längst fram eftersom det kräver lite mer omfattande arbete än vad jag har tid med just nu. Då är det mer troligt att Leka med elden blir slutförd före, eftersom det i stort sett endast är en karta kvar som måste göras (några kompleterande uppgifter till de medföljande karaktärerna ska också också läggas till). En wiki är också på väg upp, vilket redan hintats om i Nattljus (adressen finns för övrigt i berättelsen, även om det nu endast finns en introbild där) och wikin figurerar även i Kräftfeber.

I övrigt har jag spenderat dagen med att sammanställa ett flertal bildbeställningar. Innehållsillustrationer till Kräftfeber, men också omslaget till Visioner och fantasier. Jag tror det kan bli rätt bra. Jag har fullt förtroende för Reine Rosenberg. Nu har jag bara att gå igenom vad för bilder som ska beställas till Via dolorosa. Funderar även på att försöka skrapa ihop några bildbeställningar till en person som anmält intresse för att illustrera till Bortom tidigare också. Så mycket saker att göra, men så lite tid att göra det.

Jo, just ja. Jag petar också med manuset till Under ytan, vilket är tänkt att bli en serie som utspelar sig här i Sverige. Serien knyter an till metaplotten när Bortom väl rör sig bort från San Sebastian och kommer till våra breddgrader. Men det är ett tag kvar till dess… 😉