Så var jag då hemma efter mitt första LinCon-besök och lyckats stöka undan vardagslivet nog för att skriva en rapport från konventet. Jag var där för att arrangera Kräftfeber till Bortom (som senare kommer att dyka upp på nätet). Det visade sig också att jag fick förstärkning från en person som kommit i kontakt med Bortom på GothCon. Jag var väldigt tacksam för att han, Björn som hans namn är, valde att ställa upp. Det gjorde att sex grupper fick spela istället för fyra.

Så hur var det i övrigt? Hur väl står sig LinCon mot GothCon? Läs vidare!

En av de största orosmomenten för mig var att jag inte skulle ta mig fram till konventet på grund av mitt dåliga lokalsinne. Jag blev dock positivt överraskad då det visade sig vara mycket lätt att hitta dit. Betydligt lättare än att ta sig till GothCon om jag skulle tvingas hitta det själv (nu har jag iofs. en underbar korrekturläsare som ser till att jag inte går vilse i Göteborg så det har inte varit ett stort problem…), så LinCon tar ledningen med 1-0.

Väl där fick jag snabbt tag på min sovsal och det var otroligt bekvämt att ha sovsalen i sin samlingssal. Tack tänkte jag och allt såg bra ut. Nu fick GothCon rejält med däng tänkte jag… tills fredagkväll kom och ett par killar som arbetade åt LinCon och började tvinga folk flytta på sig, och städa undan alla bord och stolar. Visst, jag förstår det finns en brandsäkerhet att tänka på, men jag fick höra från andra sovsalar att de gått in och sagt åt folk att flytta sig ett tjugotal centimeter. Det är lite att ta i tycker jag med centimeterförflyttningar. Det är inte heller okej att de tvingar en till mer arbete, för tror ni att personerna går och återställer rummet till skicket det var innan? Nej. Jag fick med andra ord slita bord och stolar för att det skulle bli rätt. Inte en stor sak, men det är knappast ett plus så GothCon tar 1 poäng där.

Då vi är inne på mer jobb så kan vi tala om arrangemanget med öppna tider och liknande som LinCon tillämpade för oss rollspelare. LinCons sätt att hantera det under det här året har kritiserats hårt. Inte bara av arrangörer – nya såväl som gamla – utan även de spelare som jag talade med tyckte det var ett dåligt påhitt. Visst, jag kunde styra tiderna till mitt behag men det gav mig en större arbetsbörda, något som istället kunde ha fokuserats på viktigare saker. I slutänden är jag rätt säker på att det inte var värt det. LinCon vs. GothCon 1-2.

Kiosken och mat är en viktig del av konventet. Hur ser egentligen förhållandena ut om man behöver föda (vilket de flesta av oss behöver)? LinCon får mig att vilja gråta, så sorgligt var det. För det första hålls LinCon ute på universitetsområde och de närmsta serveringarna är McDonalds och en hamburgersylta. (Det är betydligt enklare att hitta matbutiker kring GothCon.) Så genidraget med att då grilla hamburgare på området förstår jag mig inte riktigt på, särskilt som det inte var så där jättebilligt heller (25 kr) eller gott heller (tydligen var det bättre förr). Skörbjuggsvarning med andra ord.

Det visade sig sent om sider att det fanns annan mat att köpa på LinCon men skyltningen för det var under all kritik. Nu vill jag inte se en hamburgare inom den närmsta framtiden – och jag som älskar hamburgare. Tack för det LinCon. Poängen går till GothCon. 1-3.

Jag träffade för övrigt folket på Mindless Gaming, Danne hade jag träffat förut (på GothCon) men August var en ny bekantskap. Det visade sig att han var trevlig som sjutton – inte för att jag hade trott något annat. Jag  snackade  och hejade på en del folk också så som Krister Sundelin, Tomas Arfert och Kaleidoskop-gänget. Rätt mycket trevligt folk och gott om samtal med dem, så LinCon får ett poäng här. 2-3.

Slutligen så var det dock ett mer skralt utbud av butiker än det brukar finnas på GothCon och det fanns inte en särskilt stort fyndpotential på LinCon så det blev inte några stora inköp för min del. Fördel GothCon., vilket ger slutrestultat LinCon 2 – GothCon 4.

Med andra ord, föredrar jag GothCon framför LinCon. Man känner sig mer omhändertagen där, med en betydligt bättre och åtskilligt mycket fattigare. Det hjälper knappast LinCon med att det känns som rollspelen skuffats åt sidan. Inte för att det betyder att LinCon var dåligt på något sätt, men det märks att GothCon är betydligt äldre och mer rutinerat i hanterandet av en som rollspelsarrangör. Återvänder jag dit nästa år? Det beror på. En möjlighet är det men det är inte så att jag redan skrivit in det i min lista över nästa års ”måste göra” såsom med GothCon.

Sedan så verkade grupperna som spelade Kräftfeber ha roligt och det är egentligen det som betyder mest för mig. Jag är där för att underhålla personer och ge dem en intressant upplevelse.

Att en del efteråt verkade rätt sugna på att köpa Bortom skadar förstås inte heller… 😉