i följande bloggpost skulle jag säga till då artikeln som jag deltog i kom upp. För er som inte minns det (eller orkar läsa posten) så var det en journalist som ville skriva en artikel om vad rollspel var och se hur det fungerade. Eftersom jag tycker hobbyn bör spridas så ställde jag (och några ur min spelgrupp) upp på det.

Hon mötte upp oss i spellokalen med sin fotograf och ställde en del frågor om rollspel, innan hon deltog som passiv åskådare under en timma. Olyckligt nog har dock två större fel smugit sig in i artikeln. Först och främst heter jag Robert Jonsson, inte Robert Johansson (visserligen har det en gång i tiden varit mitt namn, men inte på över tjugo år). Det andra felet är att artikeln ger intrycket av Bortom: Lögnens slöja skulle vara på 1000 sidor, vilket inte alls är sant (det är 112 sidor). Vad som egentligen sades var att jag skrivit så många sidor till rollspelet (vilket då inkluderar kortromaner och annat gratismaterial som kommer dyka upp nätet i sinom tid).

Artikeln finns online i komprimerad form. Det som saknas är en redogörelse av hur ett spelmöte kan vara ( i just det här fallet, berättelsen Kräftfeber). I alla fall, artikeln finner du på Nerikes Allehandas hemsida.

Och jo, jag fick faktiskt in lite reklam om Bortom: Lögnens slöja. Alltid något positivt!