”Our life is made by death of others.”
-Leonardo da Vinci

Årets Bortom-scenario kretsar kring ett antal karaktärer som slitits bort från sina liv. De vaknar upp tillsammans med okända män och kvinnor i ett litet rum med låsta dörrar. Vem har fängslat dem där och i vilket syfte? Karaktärerna måste ta reda på varför om de vill överleva vistelsen i sitt fängelse, för faror lurar på platser man minst anar.

Är du bekant med filmer som Cube och Saw eller teveserier som Persons Unknown vet du vad du har att vänta. Små avgränsade ytor, pussel som måste lösas för att ta sig ur pressade situationer och hanterande av ständiga problem som uppstår bland de fängslade karaktärerna.

OBS! Vissa scener i scenariot kan uppfattas som magstarka så härmed varnas känsliga spelare.

Information

Berättelsen är tänkt för 3-5 aktörer, men det går att spela med max åtta aktörer. Det rekommenderas inte eftersom berättelsen är skriven på ett sådant sätt att det finns en stor dödsrisk och övriga karaktärer som finns är tänkt att fungera som reservkaraktärer.

Karaktärerna

Nedan presenteras karaktärerna till Blod och pussel.

Jack Kaahtenay

Jack Kaahtenay är en äkta kvinnokarl som kan charmera de flesta kvinnorna och på så sätt lyckats leva ett ganska behagligt liv.

Han har ett smort munläder och bör i första hand spelas av någon som är rapp i käften.

Marc Blade

Marc Blade har många gånger beskrivits som en machoman och det är inte långt från sanningen. Han är välbekant med vapen, har muskler och dricker massor med bärs då han kopplar av med vännerna. Han har ett typiskt bad guy-utseende som får en att antingen älska eller frukta honom.

Folk som gillar att vara högljudda alfahannar är passande för den här karaktären.

Marcus Füller

Marcus Füller är en luttrad, världsvan man som arbetar för att se till att världen blir en säkrare plats. Han är klädd i svart kavaj med kostym, inte helt olika de som FBI-agenter brukar bära.

Vill man spela en man som har ett tydligt mål i livet och inte tänker vika från den bör man välja Marcus.

Michael Voorhees

Michael Voorhees har ett tragiskt förflutet som format hans liv till vad det är idag. Han är en paranoid konspirationsteoretiker som inte riktigt kan släppa vad som skedde med honom. Denna karaktär är lämplig för aktörer som gillar konspirationer och att spela lite smågalen.

Black Kitty

Black Kitty kan bäst beskrivas som en äkta femme fatale. Hon vet vad hon vill och hur hon ska få det. Män har lätt att falla för henne, vilket hon lärt sig dra nytta av.

Eftersom hon har ett smort munläder är det lämpligt med en aktör som är duktig på att snacka.

Delilah Rose

Delilah Rose är en bruten kvinna med lågt självförtroende. Hon är utbildad psykolog och arbetar för konsultfirman Faith vid särskilda brottsfall.

För aktörer som är lite blyga och gillar lite mer tillbakadragna karaktärer är det här ett lämpligt val.

Eileen Marshall

Eileen Marshall är en rationell och intellektuell kvinna som lärt sig hålla sin känslor under god kontroll. Hon akademiskt skolad och arbetar främst som föreläsare. Som sådan ger hon ett samlat och säkert intryck, men hon avslöjar alltid väldigt lite om sig själv.

Eileen bör gärna spelas av en person som har viss akademisk skolning och kan använda den för att ge rationella förklaringar och kreativa lösningar på problem som uppstår under berättelsens gång.

Hannah Chase

Hannah Chase går fortfarande i high school och har ett stort intresse för att framföra och skriva musik. Hon är oerhört positiv och glad till det mesta, men är också väldigt naiv då hon alltid vill se det goda i folk.

Är aktören beredd att förlåta allt dåligt hos andra människor och lita på vad folk säger är Hannah en spännande karaktär att spela.