Fångar i djupet III

Plats: Tau 223 och Kaminskistationen, Torn 2.

Handling: Berhanu reflekterar från sin säng över minnena från Torn 2 då han plötsligt hör Daiyus skratt ute i hallen. Sakta är han tvungen att inse det bistra ödet om vad som egentligen på Kaminskistationen – en insikt som inte kan vara möjlig.

Spelledare: Robert Jonsson.

Spelare:

  • Moa Frithiofsson (Svartviken Rollspelspodd).
  • Anna Sandberg (Svartviken Rollspelspodd).
  • Liv Vistisen-Rörby.

Anna Sandberg, Liv Vistisen-Rörby och Moa Frithiofsson

Moa Frithiofsson är både en duktig illustratör och äventyrskonstruktör (som skrivit scenario till rollspelet Kutulu). Det som hon dock utan tvekan är mest känd för är Svartviken Rollspelspodd, där hon både som spelledare och spelare gillar att ställa till trubbel för andra.

I Tau 223 repriserar Moa rollen som Berhanu ifrån Lamashtus grav (Svartviken Rollspelspodd) och Syndaslukaren (Soloäventyret). Du finner avsnitten i samlat format på Bortom-bloggen eller på poddens egna hemsida (länkar återfinns längst ned).

I denna arc får Moa dessutom sällskap av sin Svartviken-kollega, Anna Sandberg, och av superpoddaren Liv Vistisen-Rörby. Anna Sandberg har du tidigare hört i både Trollblod och Insnöad, utöver hennes medverkan i Svartviken Rollspelspodd förstås. Hon har en stor förkärlek för lajv, historiskt återskapande och andra ställen där man får ursäkt att sy häftiga kostymer och utforska karaktärers djup. Liv har du tidigare hört i Soloäventyret då hon axlade rollen som Rain Barton i Noas sista drag och Bremsviks hemligheter. Du kan även ha hört Liv i Dungeons & Diceappointments andra säsong. Förutom det är hon en duktiga författare och en grym spelledare.

Musik:

  • Dreamstate Logic – Continuum
  • Dreamstate Logic – In Silent Radiation
  • Adrian von Ziegler – Across Acheron
  • Dreamstate Logic – The Dark Dimensions
  • Magnus Erlandsson – Tainted Ground Part 1

Vinjettmusik: Derek & Brandon Fiechter.

All musik i avsnittet används med tillstånd.

Derek & Brandon Fiechter kan du följa på BandCamp och YouTube.

Dreamstate Logic finner du på Facebook, Bandcamp och hans hemsida.

Adrian von Ziegler kan du följa på BandCamp, Facebook och YouTube.

Magnus Erlandsson finner du på Bandcamp.

Övrigt

Fångar i djupet är en del av boken Under ytan: Volym I. Scenariot spelades in efter Lamashtus grav där Berhanu och Jelena introducerades. Avsnittet teasades först i det livesända hundrade avsnittet av Svartviken Rollspelspodd.

Detta var första gången som Liv gästade Soloäventyret, även om hennes medverkan som Rain Barton publicerades före. Faktum var att det var hennes insats som Daiyu som gjorde att hon fick rollen som Rain.

Soloäventyret går att prenumerera på via iTunes Podcaster eller via Acast. Du kan även använda nedanstående sätt att prenumerera på podcasten.

Manuell feed: https://bortom.nu/category/soloaventyret/feed/
Feedburner: http://feeds.feedburner.com/soloaventyret