Vanligtvis brukar jag åka ned till GothCon på torsdagen, men denna gång blev det en resa ned på onsdag. Skälet var att jag hade blivit inbjuden av podcaster Vi spelar rollspel för deras nya projekt.

För dig som inte vet vilka Vi spelar rollspel är kan det sägas att det är en avtal play-podcast där de spelar igenom den klassiska Svavelvinter-kampanjen. I sommar ska de dock ha lov och under den tiden lanserar de sin spinoffpodcast Spelskaparna.

I Spelskaparna kommer de att möta en spelmakare som de intervjuar, och som sedan spelleder en session till rollspelet. Jag är ett stort fan av Vi spelar rollspel så det var en stor ära då jag bjöds in som premiärgäst för att spelleda Bortom. Det fanns många spännande berättelser att välja mellan, men lotten föll till slut på Det illyriska blodet från GothCon 2009.

Hur det gick kommer ni att få höra i sommar, men nedan kan ni få en kort förhandstitt.

Själv hade jag ett mycket roligt spelmöte och tackar Vi spelar rollspel-gänget för inbjudan.