Recensioner är något som alla författare hanterar olika. En del vägrar läsa dem, andra läser alla. En del bryr sig inte nämnvärt om dem, andra får höga toppar och djupa dalar av dem. För mig är det en ganska avslappnad relation: i slutänden är en recension alltid en subjektiv upplevelse. I speltidningen Fenix fick Bortom: Lögnens slöja ett bra betyg, medan den sågades i en annan recension. Visst är det inte kul att få en sågning, men i grunden är det ändå personens egen upplevelse. Jag tycker egentligen att den enda gången som det går att bli upprörd om recensenten illvilligt försöker smutskasta spelet och det har jag själv aldrig varit med om. Det kan dock ibland klia lite i fingrarna att vilja ”rätta” eventuella fel i recensionerna, men såvida de inte är enormt stora så gör man bäst i att strypa de impulserna. Förhoppningsvis påpekar någon annan felaktigheterna åt dig.

Så varför talar jag så mycket om recensioner? Jo, för att jag sett till att samla samtliga recensioner av Bortomversumet här. Där finns även länkar vidare till recensionerna, i de fall där de existerar på nätet.