Magnus Edlund på Piruett publicerade nyligen ett inlägg på sin blogg Piruett där han tyckte att namnen på svenska rollspel inte var klockrena. Han skrev bland annat ”Om man ska göra ett undervattensspel så är ”Leviathan” den mest klyschiga titel som går att välja!”. Idag publicerade Edlund en uppföljare där han tycker till om vad som är bra namn på rollspelstitlar.

Jag har inte riktigt samma smak som Edlund. Jag gillar uppenbarligen både Leviathan och Bortom: Lögnens slöja (vilket inte är konstigt eftersom jag döpte dem) men även många av de andra titlarna som han inte riktigt gillar. Däremot pekar Edlund tydligt ut intressanta mönster i hur rollspel döps. I synnerhet traditionella sådana – indierollspel tenderar att kunna vara lite mer poetiska (som till exempel Svart av kval, vit av lust som Edlund också nämner).

Kan du peka ut trenderna på egen hand? Försök att göra det innan du hoppar vidare till artiklarna.