Leviathans omslag

Förbeställ eller hjälp till att finansiera Leviathan, ett svenskt efter katastrofen-rollspel i havens djup. Ta på dig rollen som ledare för en undervattensbas och försvara den mot konkurrenter, spioner, skurkar och hotet från den förstörda världen ovan ytan. Tillsammans med dina vänner bygger du ut basen och ser till att den blomstrar, eller försöker se till att den inte går under när katastrofen hotar.

Leviathan är rollspelet som jag utvecklat under det senaste året. Det utspelar sig i en nära framtid där mänskligheten har tvingats i exil från ytan då monster invaderat världen. Människorna har flytt ned i havet till de många baserna som finns därnere. En närmare introduktion till rollspelet och dess regler finns på presentationssidan.

Vi använder oss av FundedbyMe som andra svenska rollspel utnyttjat sig av tidigare (Nyckelringrollspelet, Mutant: År 0 och Skuggornas mästare). Företaget har dock gjort en förändring i sin policy, så nu måste man presentera sitt projekt på engelska, men jag vill understryka att det är ett svenskt rollspel. Vi hamnade också mitt i nylanseringen av deras sajt, så det är lite formateringsproblem på själva sidan men jag hoppas inte det skrämmer bort er.

Vad innebär då crowdfundingen? Läs vidare! Och sprid gärna länken att Leviathan går att sponsra!

Stretchgoals

Spelet kommer att ges ut av MylingSpel. Inlagen är svartvit, med ett fåtal större färgbilder. Crowdfundingdelen av projektet är främst till för att finansiera första tryckningen, men är också till för att se hur stort intresset är för spelet. Summan som vi får in avgör hur vi trycker det och om extramaterial kommer att produceras, enligt listan nedan:

5 000 kronor: Varje finansiär får med Skeppsguiden. Det är en broschyr som mer ingående presenterar de vanligaste förekommande skeppen tillsammans med bilder på dem. Det är en sneek peak från kommande boken Svart svan som tar upp hur skepp kan användas som baser och beskriver det mahariska kriget i närmare detalj. De som enbart köper PDF-versionen får Skeppsguiden som PDF. Alla andra sponsorer får den i fysiskt format.

10 000 kronor: Abstracts Assassinators soundtrack kommer att släppas gratis att ladda ned på nätet efter att spelet har givits ut. Albumet kommer även att gå att köpa av MylingSpel med bonusspår. Alla GEMA- medborgare (finansiärer som har lagt minst 540 kronor) och de som har lagt ännu mer får tillgång till det fulla soundtracket med bonusspår.

15 000 kronor: Vi släpper boken Jerichos murar efter att Leviathan är släppt. Alla finansiärer får en PDF-version, men GEMA-medborgare (finansiärer som har lagt minst 540 kronor) och de som har lagt mer får även ett fysiskt exemplar. Jerichos murar innehåller den fristående akten Bathofobi som kan läggas in i en pågående berättelse. Utöver det finns även en expanderad stadsbeskrivning med berättarpersoner, spännande miljöer och berättelsefrön.

20 000 kronor: En kortlek med konfliktmanövrer kommer att tryckas upp. Det går alldeles utmärkt att spela utan kortleken, men det underlättar vid konflikter. Kortleken kommer att säljas separat senare, men all GEMA-elit får ett exemplar.

30 000 kronor: Vi släpper boken Polaris: Reliken från forntiden i tryckt format efter släppet av Leviathan. Det är en expanderad beskrivning av Polaris, den första kupolstaden som byggdes nere i havet. Boken kommer även att innehålla ett större galleri av berättarpersoner med deras tillhörande intriger och relationer, en uppsjö av intressanta platser och många spännande berättelsefrön. Dessutom inkluderas Ikonens skugga, en fristående akt som kan stoppas in i en pågående kampanj. Stolt GEMA-medborgare och de som har lagt mer får boken om den trycks.

45 000 kronor: Boken kommer att offsettryckas och få hårdpärm.

Sponsornivåer

Minimimålet på 2000 kronor räcker till att lägga upp boken på en print on demand-tjänst och lägga till den till Bokrondellen. Det betalar även kostnader för reklammaterial.

Vad får ni som sponstrar då undrar ni förstås. Spana in de olika nivåerna nedan.

90 kronor: Du får ett exemplar av Leviathan i PDF-version. Om Jerichos murar släpps kommer du att få den boken i PDF-format.

290 kronor: Du får ett fysiskt exemplar av Leviathan tillsammans med en PDF-version. Om Jerichos murar släpps kommer du att få den boken i PDF-format. Frakt ingår, men bor du utanför Sverige uppskattar vi om du lägger 100 kronor extra.

540 kronor: Utöver ett digitalt och ett fysiskt exemplar av Leviathan får du två tärningar och Leviathan-soundtracket (inklusive bonusmaterial) från Abstract Assassinator. Om Jerichos murar släpps kommer du att få boken i fysiskt format hemskickad. Du ackrediteras även i boken som ”GEMA-medborgare” om du så vill. Frakt ingår, men bor du utanför Sverige uppskattar vi om du lägger 100 kronor extra.

890 kronor: Du får skapa en egen karaktär eller bas som publiceras i Leviathan och kan användas som berättarperson i andra spelares kampanjer. Du kommer att omnämnas i Tack-listan för ditt bidrag. Du får tillgång till en digital betaversion av reglerna för skapandet och en mall över hur beskrivningen ska se ut tillsammans med deadlinen för när det måste vara klart. Vi förbehåller oss rätten att putsa språket om det skulle behövas.

Naturligtvis får du dessutom allt som GEMA-medborgare får. Om Jerichos murar släpps kommer du att få boken i fysiskt format hemskickad. Om Polaris: Reliken från forntiden släpps kommer du att få boken i fysiskt format hemskickad. Slutligen får du en större version av färgkartan från grundreglerna i fysiskt format. Frakt ingår, men bor du utanför Sverige uppskattar vi om du lägger 200 kronor extra.

1 290 kronor: Du får alla tidigare nivåer, allt paketerat i en hård box med rollformulär och en medföljande exklusiv karta som avslöjar hur världen ser ut över ytan. Kartan finns inte ens med rollspelet utan kommer först att släppas i en senare expansionsbok så du får en förhandstitt på vad som är tänkt att komma. Om kortleken trycks upp kommer du att få ett exemplar av den. Dessutom ackrediteras du som ”GEMA-elit” om du vill. Frakt ingår, men bor du utanför Sverige uppskattar vi om du lägger 300 kronor extra.

2 390 kronor: Du får allt som GEMA-elit får enligt ovan, men du får även med en poster med Leviathans omslag. Vill du inte ha omslaget kan du även välja bland ett begränsat antal av inlagebilderna i färg. Som om inte det vore nog får du kommande tre tillbehörsböcker till Leviathan: Svart svan, Ljusbringarna och Exodus. De kommer att skickas ut till dig i takt med att de blir färdiga. Frakt ingår, men bor du utanför Sverige uppskattar vi om du lägger 500 kronor extra.

Planering och information

Tanken är att spelet senast ska vara ute till påsk nästa år. Uppdateringar, information och nyheter om projektet samt en del exempel och bilder kommer att finnas tillgängliga via länkarna nedan:

Större nyheter kommer att presenteras på FundedbyMes projektsida, via meddelanden till finansiärer, på Bortom.nu och i vissa fall på MylingSpels nyhetssida.

Coolt! Hur stödjer jag er?

Gå till FundedbyMes projektsida och köp ett exemplar. Ni får jättegärna sprida ordet om vår crowdfunding till er vänner, muntligt såväl som via social media. Vi behöver all hjälp vi kan få! Se gärna till att inkludera följande länk då ni sprider ordet via sociala medier som Twitter och Facebook: http://bit.ly/1b21wqi (så folk hittar till vår projektsida förstås).