Somliga av er kanske minns att jag fastnade för titeln Blod och pussel för länge sen, men utan att veta vad jag ville göra med den. Det resulterade till slut i årets GothCon-arrangemang. Så här står det i foldern:

Blod och pussel

”Our life is made by the death of others.”

– Leonardo da Vinci.

Årets Bortom-scenario kretsar kring ett antal karaktärer som slitits bort från sina liv. De vaknar upp tillsammans med okända män och kvinnor i ett littet rum med låsta dörrar. Vem har fängslat dem där och i vilket syfte? Karaktärerna måste ta reda på varför om de vill överleva vistelsen i sitt fängelse. För faror lurar på platser man minst anar.

Är du bekant med filmer som Cube och Saw eller teveserier som Persons Unknown vet du vad du har att vänta. Små avgränsade ytor, pussel som måste lösas för att sig ur pressade situationer och hanterandet av ständiga problem som uppstår bland de fänglsande karaktärerna.

OBS! Vissa scener i scenariot kan uppfattas som magstarka så härmed varnas känsliga spelare.

Den sista strofen föreslog GothCon att jag skulle lägga till efter att läst synopsis på berättelsen. Det kommer innehålla en del grisiga detaljer, vilket titeln nog ändå hintar rätt väl om. Rent generellt tycker jag att gore inte är särskilt intressant, men det är mer ett sceneri än huvudfokus. Jag älskar karaktärsrelationer, så det kommer förstås som alltid vara en stor del. Men i år ligger mycket fokus på problemlösning – lite mer än vanligt – och jag hoppas att mixen kommer tilltala er. Så… Kommer vi att få lägga pussel tillsammans på GothCon?