Efter att ha startat ett nytt jobb och avklarat en flytt har jag varit väldigt frånvarande från bloggen och nätet i allmänhet. Mycket av det har att göra med att jag tagit mig tid att knyta ihop ett flertal projekt till Bortom tidigare. Hittills har det kommit ut två (eller tre beroende på hur man ser det) böcker. Lögnens slöja innehåller grundreglerna, medan Visioner och fantasier är fylld av en orgie av speltips och råd hur man hanterar alltfrån stämningsfullt berättande till konflikter kring spelbordet. Slutligen har vi det lilla rollspelet Leka med elden, som är riktade till nybörjare med önskan att testa på att spela rollspel. Nu tar jag, i samarbete med MylingSpel, tag i utgivningen.

Först ut är Kolonnerna, två gamla berättelser som tidigare arrangerats på konvent men som nu skrivits om för att kunna spelas som en sammanhängande berättelse med egengjorda karaktärer. Den första berättelsen centreras kring två gruppers separata äventyr som vävs samman under berättelsens omgång. Utredningsorganisationen Faith bistår polisen att utreda ett grymt ritualmord, medan det akademiska sällskapet The Society of Metaphysical Research gräver i mysteriet med en mystisk ockult bok som många vill lägga händerna på. 18 år efter dessa händelser anländer ett par personer till Alaskas ödemark i syfte att finna en försvunnen kvinna. Personerna är medlemmar från Skuggstaten, avhoppare från Faith som vill skapa en bred förståelse för det övernaturliga hos mänskligheten. Ledaren för gruppen är övertygad om att en av nycklarna som krävs för att låsa upp det mänskliga sinnet finns hos den försvunna Jordy Chase. Dessa två separata händelser binds samman med en röd tråd som centreras kring märkliga kolonner som existerar på båda platserna.

Kolonnerna finns nu för försäljning hos MylingSpel för 148 kr. MylingSpel väntar in böckerna från leverantören och de kommer att finns tillgängliga till försäljning via deras hemsida under nästa vecka. De går visserligen redan att beställa från Lulu (går att nå via länken ovan), men sett till leveranstiden går det nästan snabbare att beställa direkt från MylingSpel.

Sedan avslutade jag allt arbete kring nästa bok under gårdagen: Anakronismer. Det är en berättelse som utspelar sig under två årtal, 1922 och 2011, i det engelska samhället Rustoncrowe. Karaktärerna rycks från sitt vardagslivs trygghet då de börjar uppleva märkliga händelser som gör dem allt mer främmande för sitt forna liv. Ursprungligen anordnades berättelsen tidigare i år på GothCon, men är rejält expanderad och reviderad sedan dess med gott om möjligheter att spela egna karaktärer både nu och då.

Boken gick till layout igår och kommer troligen släppas under början av nästa år.

Slutligen sitter jag och för in den sista korrekturen på Noas sista drag, mastodontberättelsen som till mångt och mycket skapade Bortom. Under tiden då jag utvecklade betan, In the Dark, var det här berättelsen som jag gjorde det igenom och som många spelgrupper hade roligt med. Noas sista drag har genomgått allt från stämnings- och språkmässiga revideringar för att gå mer i linje med vad Bortom är. Själva handlingen kretsar kring ett par nyutbildade Faith-agenter som genomlidit en stor tragedi i samband med testamentsuppläsningen för deras gemensamma vän Tobias Thompson. Det är startskottet till ett bibliskt drama där karaktärerna blir spelpjäser för två mycket mäktiga individer. Kan de bryta sig fria från spelet och agera efter sina egna spelregler?

Just nu håller jag på den sista korrekturvändan, med endast cirka 35 sidor kvar, innan jag skickar den till layout. Förhoppningsvis kommer boken att finnas att köpa från och med GothCon.