Ja, nu när Robert Jonsson avgett rapport om GothCon kan ju inte jag vara sämre. Jag var nämligen också där, som Robert berättade, och hade också en mycket bra påskhelg.

Från världens alla hörn (Växjö, Jönköping och Oslo) strömmade mina lagkamrater in till ett soligt Göteborg torsdagen den 21 april. GothCon inleddes traditionsenligt med Munchkin i matsalen i väntan på att incheckningen skulle öppna. Vi förberedde oss mentalt på milslånga köer och förvirrande datorsystem, men till vår stora förvåning flöt allting på ovanligt smärtfritt i år. Thumbs upp till GothCon-gänget för det!

Efter att ha slängt in våra saker i sovsalen möter vi Robert på väg tillbaka till matsalen. Vi snackar lite innan vi springer vidare för att påbörja ett parti Arkham Horror som vi tyvärr får lägga ner när klockan börjar bli mycket och vi inser att Arkham förmodligen inte kan räddas denna gång.

Fredagen inleds, efter dusch och frukost, med ”Operation: Fallen Reich – Is there time for a last Singapore sling?”. Tredje gången vi kört det på GothCon och det var minst lika bra som de vi kört innan. Efter det så möter jag upp med Robert och John A. Jonsson och vi beger oss iväg till Bortoms första spelpass. Vi tilldelade det enda anmälda laget till spelledaren Buster (en kille jag spelledde Metamorfos för förra året, det var jättekul att höra att han nu ville spelleda tre pass Bortom) och försvann sen ut i vårsolen igen.

Vi sätter oss på en parkbänk och har en riktigt bra diskussion om skepstridsystemet som kommer i Svart svan. Robert överlämnar även en del kritik som han skrivit på tåget på väg till konventet och en riktigt cool Bortom t-shirt. Nu känner jag att vi har ganska bra koll på hur systemet ska se ut och ganska snart kommer jag börja plåga alla mina spelgrupper med oändliga mängder speltest.

Det tredje passet på fredagen så får jag spelleda årets Bortom-berättelse Anakronismer. Fick ett gäng inbitna Bortom-fans som spelat det på GothCon flera gånger tidigare, och som jag även spelledde Den illyriska epidemin för 2009. Spelet gick bra, det verkade som de hade roligt, även om jag fick hugga bort en del ur berättelsen på grund av tidsbristen. Men vi hann spela klart och de lyckades få ett av de mindre tragiska sluten.

Efter några få timmars sömn tvingas jag upp igen på lördagen då vi ska spela ”Western – Priset för ett liv”. Har aldrig spelat Western förut så det var kul att testa systemet, även om vi inte hann spela klart och inte kom särskilt långt i äventyret.

Direkt efteråt så fick vi kasta oss iväg till nästa spelpass ”Det eviga folket”, ett riktigt bra skräckspel i friform som jag diggade skarpt. Speciellt roligt var det när min amerikanska FN-ambassadör blev uppmanad av Det eviga folket att döda en av de andra karaktärerna:
– Kapten! Får jag låna er pistol?
– Varför det?
– Jag behöver kunna försvara mig, ge mig pistolen.
– Okej, här har du den.
– Tack, hur gör man?
– Du tar bort säkringen här och sen pekar du och trycker av.
– Tack. [Tar bort säkringen, pekar den mot sin militära rådgivare och trycker av. Förvirring och skottlossning följer.]

Lördagen avrundas senare med en barrunda och på söndagsmorgonen sitter vi alla med välförtjänt huvudvärk och spelar Munchkin tills det är dags åka hem och avsluta ännu ett GothCon.

Överlag var det ett mycket lyckat GothCon på alla sätt. Det enda som är tråkigt är att man nu måste vänta ett helt år på nästa!