Svart svan-omslagetEn strid på liv och död utkämpades igår i det mörka djuphavet. Kampen stod mellan skeppet Moviestar 1 och dess onda tvilling Moviestar 2. Besättningen Jean-Luc Picard, Rambo och Han Solo gjorde sitt bästa för att förgöra sina onda kloner och såg till en början ut att ha överhanden, men efter en felplanering från kaptenens sida hamnade de i vägen för fiendens tunga ultraljudskanoner på knappa 100 meters avstånd och vilar nu på havets botten. Tills nästa speltest!

Hej, jag heter Carl Odhnoff och det är jag som skriver på Svart Svan, den första modulen till Leviathan, som bland annat kommer ha regler för hur man sköter skeppsstrider. Första speltestet av dessa regler skedde alltså igår och gick mycket bra. Inte så att reglerna visade sig vara helt perfekta (de är sällan det från början) men nu vet jag mer om vad jag måste åtgärda och fundera kring.

Tanken så här långt med reglerna är att använda en ganska traditionell brädspelsliknande grund och sedan bygga ut den med rollspelsmoment då varje karaktär får en eller flera roller ombord på skeppet att styra över. Dessa roller har hand om olika områden som de sköter i striden och beskriver: Kaptenen ger generella order för rundan och slår initiativ, vapenchefen bestämmer vilka vapen som ska göra vad och slår attacker, styrmannen förflyttar skeppet och gör undanmanövrar och så vidare. Kommer att bli hur bra som helst!

Nu ska jag återgå till regelskrivandet och åtgärda de konstigheter som dök upp (pun!) igår. Nästa speltest sker förhoppningsvis nästa helg då det även vankas Sucker Punch och Exalted. Tills den rapporten inkommer kan nu ju njuta av den här söta djuphavsfisken så länge.

Svart Svan – för dem som pallar trycket.