Bakom dagens lucka finner vi en av de många färgstarka personerna som lever i San Sebastian. Michael Voorhees var en av de karaktärer som användes i Metamorfos på GothCon tidigare i år.

Michaels föräldrar ägnade sig åt boskapsuppfödning och som barn hade han en naturlig koppling till naturen. Han trivdes med djuren och hade en instinktivt förståelse för vad de kände och upplevde. Ingenting var annorlunda i hans liv, åtminstone förrän han fyllde 22 år då hans familj drabbades av hårda tider. Deras boskap dog som flugor och när veterinärer kom för att undersöka boskapen fann de höga halter av giftiga ämnen i sig. De kanadensiska myndigheterna började utreda familjen för djurplågeri. Det fick Michaels far Nicholas att hänga sig själv i ladan.

Så länge utredningen pågick fick familjen inga försäkringspengar och när fordringsägare började inkassera sina fodringar åts familjens besparingar upp. Ekonomin blev allt sämre, men så kom ett amerikanskt företag, Waltons Inc., och ville köpa marken. Kathryn, Michaels mor, var tvungen att sälja gården för att kunna överleva.

Waltons Inc. var generösa och familjen fick pengar nog att bli ekonomiskt beroende. Åtalet mot familjen lades ned kort därefter. Utan gården eller mannen som Kathryn spenderat hela sitt liv tillsammans med orkade hon inte fortsätta. Hon tog en bunt sömnpiller och somnade in under stillsamma förhållanden.

På några få år hade Michael gått från att leva i ett lyckligt familjehem till att vara ensam kvar utan det barndomshem han älskade. Michael behövde någon att skylla på och eftersom han aldrig riktigt sett Waltons Inc. som de genomgoda personerna de utgav sig för att vara, började undersökningarna där.

Snart såg Michael saker som bekräftade hans misstankar. Waltons Inc. var inte börsnoterade, de hade ingen tydlig profil och ingen verkade veta vad de sysslade med. Michaels detektiver fann dock att de som köpt marken mötte flera högt uppsatta personer från Washington. Att det första som företaget gjorde var att inhägna tomten och dölja all insyn, stärkte Michaels misstankar: Waltons Inc. var en fasad för den amerikanska staten. De hade förgiftat familjens djur och drivit hans föräldrar till självmord för att de ville åt marken. Michael sket i varför de gjorde det och vad de var ute efter på marken. Det var ett överspelat kapitel för honom: det viktiga var istället att han skulle få sin hämnd.

Med hjälp av den förmögenhet Michael hade bestämde han sig för att flytta från Kanada till staden San Sebastian, som låg i Florida. Det var där flera viktiga personer som Waltons Inc. hade talat med bodde. Han slog sig därför ned där, köpte ett gammalt nedlagt Zoo som han öppnade igen och började sin plan: att skapa bilden av en underlig och smått skruvad kuf. Folk tycker att Michael är vänlig, men lite smågalen eftersom han gjort galna upptåg som streakat, bungyjumpat från helikopter som flugit över stadens torg och hoppat in på den amerikanska fotbollstadion och tacklat domaren.

Åren har gott sedan dess. Michael har utåt har etablerat ett alter ego, medan han i hemligheten har skapat ett stort kontaktnät bland folk som ser folket i Washington som korrupta och drar Amerikas namn i smutsen.

Med åren har han blivit övertygad om att det största hotet mot USA inte är så kallade terrorister, utan det är folket i Washington. Faktum var att Michael hade stor förståelse för terrordåden – trots allt är USA en självutnämnd korsriddare som sprider terror världen över med ett draget svärd. Det är dags att någon trycker ned svärdet i halsen på USA!

Utseende: Trots att Michael befinner sig i medelåldern är han rätt vältränad. Hans hjässa är kal, vilket är ett spår av åldern snarare än ett medvetet drag från hans sida. Michael klär sig ofta i praktiska kläder i naturfärger: vanligen några rejäla huggarbyxor, en mörkgrön luvtröja och en ljusbrun fiskeväst ovanpå det. På huvudet har han oftast en enkel, grå mössa. Trots att Michael är strax över 1.90 meter lång rör han sig alert och vigt fram, nästan som om han vore ett djur.

Personlighet: Med åren har Michaels livsmål blivit att störta det amerikanska styret och låta folket få tillbaka makten. Företagsintressen har förstört för fotfolket – och han ser det som din plikt att återvända makten dit den hör hemma. Michael vet dock att USA har spionteknologi överallt och att ett felsteg från hans sida kan få staten att attackera honom.

Det har gjort Michael paranoid och extremt bedräglig. Hans misstänksamhet mot folk och sitt hat mot allt som har med Washington att göra håller Michael dolt, medan han utåt visar att han är en harmlös person. Om inte de misstänker någonting kan han orsaka störst skada – men får de reda på hans plan har Michael inte längre skäl att dölja sitt hat!

Egenskaper: Ego 3, kropp 3, uppmärksamhet 4 och utstrålning 3.

Sekundära egenskaper: Skadechock 3, smärtkapacitet 6.

Färdigheter: Avståndsstrid 2, informationssökning 4, kontaktnät 5, köra 2, medicin 2, rörlighet 3, spaningsteknik 6, teknologi 2, överlevnad 4.

Specialiseringar: Djurkommunikation, paranoid.

Kontaktnät: Barnfamiljer, journalister, konspirationsteoretiker.