Projekt: HadesJag arbetar med en artikel för nätet som handlar om vålnader och spöken, vilket jag nämnt som hastigaste tidigare. Tanken är bland annat ge berättare en enkel möjlighet att skapa såväl vålnader som spöken att krydda berättelsen med.

Jag har bollat en del med Carl Odhnoff om saken och skrivit en del om det på forumet. Men jag tar gärna emot fler åsikter och tankar om fenomenet. I synnerhet om vad för krafter du tycker de borde ha tillgång till.

Nu har jag kommit så långt att jag börjat sammanställa krafterna som dessa väsen kan ha för att påverka den levande världen. Ett par exempel:

  • Besök: Under kortare tid kan den döde ta kontroll över en levande kropp.
  • Gestalt: Vid särskilda tillfällen manifesteras en bild av den döde i den levande världen.
  • Hemsöka: Den döde kan på något sätt påverka omgivningen för att väcka obehag hos en person. Typ rasslande kedjor, blodfläckar på mattan och liknande.
  • Kommunicera: Genom moderna elektroniska apparater, så som TV, radio eller datorer kan den döde sända budskap till de levande.

Nu letar jag dock efter fler förslag. Har du några egna förslag på vad för sorters krafter som en vålnad eller spöke kan ha? Skriv dem i kommentarerna eller på forumet!