Tidigare idag läste jag en notering på Järnringens blogg om hur sex skulle hanteras i rollspelet Eon. Det var en post som dök upp på Rollspel.nu, vilket senare ledde till en helt egen tråd där andra rollspel fick förslag på hur de skulle hanteras i rollspel. Du kan läsa om dem här. Givetvis skrev jag en post om hur du kan hantera det i Bortom: Lögnens slöja, vilket du kan läsa om mer här:

En sexuell handling handlar i grunden om kommunikation och förståelse av en handling, men även av uthållighet att utföra vad partnern önskar att få.

Själva handlingen i sig baseras på egenskapen kropp och färdigheten empati. Svårighetsgraden avgörs utifrån omständigheterna. Är det upplagt utifrån en romantisk kväll med vin och mycket förspel som eggat upp båda partnerna kan det leda till ett rutinmässigt slag (förutsatt båda gillar romantiska kvällar förstås), till ett absurt slag om båda är irriterade, stressade och tvingas göra det på en parkbänk i snöstorm med publik (förutsatt det inte är just det som dem tänder på förstås).

Lyckas båda blir resultatet njutvärt för alla, men misslyckas en part blir det bara den andra som njuter av samlaget. Får båda ett marginellt misslyckande blir sexakten avbruten av yttre omständigheter (grannen kommer in och vill låna socker, mamma kommer in med bakade bullar och saft etc.). Om båda misslyckas slutar det utan något klimax och fumlar någon gör den illa motparten. Inga närmare detaljer behövs där, utan det lämnas åt berättarens sadistiska fantasi.

Behöver en person veta vem av sina multipla sexpartners som tillfredsställer henne bäst. Avgörs det med ett motståndsslag med kropp + empati mellan samtliga partners.