Så är jag äntligen fri igen! Jag har avslutat en Bortom-kampanj som hållit på i flera år nu som gick under namnet One Way Ticket. Den utspelade sig i Skärselden och har varit den berättelse som jag använt för att speltesta kampanjplatsen. Det började som en liten och ganska harmlös akt, men efter cirka 25 spelmöten hade det utvecklat sig till en mastodontberättelse av episka proportioner.

Jag kommer inte göra hela kampanjen tillgänglig, eftersom den främst var gjord för speltest av miljön. Utöver det så var det massor med lösa trådar från alla möjliga Bortom-kampanjer som jag spellett genom tiden så det finns rätt mycket referenser till vår grupps spelmöten genom tiden.

Däremot kommer bitar av berättelsen givetvis leta sig in i beskrivningen av Skärselden och därmed komma läsarna till nytta. Exempelvis har speltestet gett en hel del kring dynamiken hur en vistelse i skärsleden ska gestaltas och hur bearbetandet av karaktärernas egna död är ett av modulens teman. En annan sak som blivit tydligare är de bakomliggande orsakerna till tåget, vilket faktiskt sträcker sig tillbaka till Tårarnas bägare. Slutligen har de fyra fraktionerna (blå, gul, grön och röd) också fått ett allt tydligare struktur i fråga om deras roller ombord på tåget.

För egen del innebär avslutandet att jag nu endast har en gammal kampanj i bagaget som jag måste avsluta innan jag helt kan fokusera mig på nyare berättelser. Vilken kampanj det är? Det är Spiritus Excelsior, den berättelse som inriktar sig på vampyrerna i Bortom.