GothCon-berättelsen heter i år Det illyriska blodet och är en del av Den illyriska epidemin. Karaktärerna är fyra till antalet och är målade av Daniel Thollin.

diecast

På den översta raden har vi Kostandin och Jehona Fazliu. De lever i det isolerade riket Illyria där berättelsen utspelar sig. Ingen av dem har varit utanför rikets gränser. Illyria är nämligen ett rike som nästintill saknar kontakt med omvärlden.

Till det isolerade riket anländer två personer: Dr Geoffrey Heche och Carolyn Hague. Den förstnämnda blev ju redan avslöjad i en tidigare post och har varit med i berättelsen Julefrid. Carolyn däremot är ny till Bortom och har nyss anlänt till Illyria. Tillsammans kommer de fyra personerna att dras in i händelserna som får namnet ”den illyriska epidemin”. Vad som berättelsen handlar om? Det finns en del saker som sker i Illyria under den här tiden men exakt vad karaktärerna blir delaktiga i beror på vad de själv väljer att göra.