Evil is unspectacular and always human,
And shares our bed and eats at our own table.
– W. H. Auden

Det är de inledande orden till berättelsen som jag främst spelleder till Bortom nu, nämligen Morrigan High. Den skiljer sig något mot tidigare berättelserna jag spellett. Aktörerna spelar karaktärer som går på High School och redan innan jag började hade jag väldigt klar idé hur jag ville lägga upp berättelsen. Jag kallar det för teveserie-estetik. Det är uppbyggt som en säsong med ett flertal avsnitt, där varje avsnitt börjar med en teaser.

Teveserie-estetiken drog jag så långt att jag bad respektive spelare göra en casting för sina karaktärer så jag kunde skapa en liten vinjett till kampanjen. Det resulterade i följande casting:

  • Connor Donnelly: Killen som de flesta som skulle beskriva som en nörd med stort datakunnande. Han har irländskt blod i sina ådror och har en stark hederskänsla som driver honom att försvara de utsatta. Casting: Matt Barr, mer känd som den psykotiska Derek från One Tree Hill. Ironiskt nog. 😉
  • Destinee Vig: En tjej med drömmar och konstnärliga ambitioner som dock hämmas av sina stränga föräldrar. Hon har ett väldigt skört sinne och dålig självkänsla. Casting: Rachel Bilson, mest känd som Summer från The O.C.
  • Jacob Ashton: Den framgångsrika quarterbacken vars perfekta förhållande har gått i krasch. Casting: Jensen Ackles, mer känd som Dean Winchester från Supernatural.

Jag arbetade också på att få ihop ett stort galleri av personer, varav många var klasskamrater och deras släktingar. Det är till stor del vad som driver Morrigan High – relationer mellan personer. Övernaturligheten förekommer i stort sett inte alls i säsong 1, utan det introduceras väldigt sakta. Istället är det mer som en ungdomssåpa, även om det överraskande nog har lett till något oväntat.

Morrigan High är troligen den mest mörka berättelse som jag någonsin spelett. Det kommer delvis av att den är så vardagligt placerad, men en annan sak som spelar in är att aktörerna är bra på att mjölka de mörkare situationerna också. Läs exempelvis följande utdrag ur Destinees dagbok (skriven av Emil Westholm):

[…] det som drog ner hela dagen var när jag träffa Nowell. Jag viste att det skulle bli lite konstigt och spänt men när jag klev in i klassrummet så ville han inte ens titta på mig. Fast jag är ju så djävla ful så det var ju lite konstigt att han tittade på mig från första början. Dum och naiv är jag ju också som trodde att vi kunde börja på nytt efter sommaren. Jag borde ha fattat på en gång när han inte hört av sig på en vecka att han hatar mig och aldrig vill se mig igen. Men nej då, jag ska alltid leva i fantasins värld där prinsen och prinsessan får varandra i slutet och lever lyckliga i alla sina dagar. Farsan kanske har rätt när han säger att jag slänger bort mitt liv. Jag är så djävla självupptagen och otacksam mot han och mamma. Det borde ha varit jag och inte Keshawn som försvann. […]

Jag kommer rapportera mer om Morrigan High framöver. Stay tuned!