Nu har jag skickat iväg kapitel 1 av Visioner och fantasier för korrekturläsning hos Mindless Gaming. Det börjar röra på sig nu. För er som inte minns vad kapitel 1 handlade om, kan ni läsa mer om det här.

Två sak har kommit till sedan dess och det är riktlinjer för vad för sorts berättelser ni vill spela (Berättelsenivåer) samt möjlighet att skapa karaktärer till de fem större fraktionerna i Lögnens slöja. Tre finns beskrivna övergripligt i Lögnens slöja, medan de andra är nya – eller åtminstone semi-nya.

Det ena, Alpha et Omega Industries, finns omnämnt i beskrivningen av San Sebastian i Lögnens slöja samt i berättelsen Julefrid. Där förekommer företagets verksamhet och utgör en bakgrund till sanning om Santa Claws.

Den andra fraktionen är The Society of Metaphysical Research, eller Sällskapet som de också kallar sig, och är involverade i handlingen för Den fjärde kolonnen. Till skillnad från andra som försöker utforska det övernaturliga arbetar Sällskapet med att kartlägga och vetenskapligt förklara det oförklarliga.

De fem olika fraktioner ger olika möjligheter till hur du vill tackla det övernaturliga i Bortom, vilket tillsammans med berättelsenivåer ger spelgrupperna en tydlig struktur och identitet till sina berättelser. Jag både tror och hoppas det kommer underlätta för alla aktörer och berättare när ni får tillgång till det.