För att göra livet lite intressant bestämde jag och John A. Jonsson oss för att försöka få Bortom till Stockholms Spelkonvent. Vi var för sent ute med anmälan eftersom jag varit för upptagen med annat och John inte var säker på om han kunde. När vi hörde av oss fick vi reda på att det fortfarande var möjligt men det berodde på utrymmet. Så ungefär för en månad sen fick vi grönt ljus.

John och jag hade då snackat lite om vad vi båda tänkte, även om det vi talat om då inte blev vad berättelsen i slutänden blev. När våra tankar förenades blev det helt enkelt till något annat. Själva skrivandet kom jag dock inte igång med förrän en vecka innan augustis slut.

Sedan dess har arbetet gått framåt i raketfart. Vi fick ihop den övergripande storyn ungefär till deadlinen vid sista augusti. Vi hade dock i realiteten haft endast en vecka på oss att få ihop berättelsen där andra har haft månader på sig. Lyckligtvis skriver jag rätt snabbt och när John väl satte sig ned och skrev så blev det snabbt en ökande sidmängd. Vi klarade inte deras deadline dock och jag slog inte mitt personliga rekord att färdigställa en berättelse snabbt, men det blev väl en god tvåa. (Plats nummer ett var för övrigt första akten till Fem nyanser av svart som jag skrev på ett dygn.)

Tidigare i veckan fick vi dock ett mejl om att nu ville konventet gärna ha berättelsen och jag sa till John att säga åt dem att vi nog behövde tills på fredag. Vad händer då? Jo, jag insjuknar med ledvärk, halsont och hosta. Toppenodds!

Lyckligt nog har jag lyckats hålla tillbaka det mesta av smärtan och arbetat på som en speedad smurf. För någon timme sedan kunde jag trycka på spara för sista gången, luta mig tillbaka och andas ut. Den fjärde kolonnen var nu färdig!

I morgon kommer John med andra ord ha mejl i sin e-låda. Ni andra? Ja, ni får uppleva berättelsen först då ni besöker Stockholms Spelkonvent. Är du intresserad av att delta, förresten? Vi behöver spelledare så hör gärna av dig om intresse finns!