Arbetet med Den fjärde kolonnen går framåt med raketfart. Vi, jag och John A. Jonsson, börjar ha klart det första utkastet nu. Jag tror den här berättelsen blir riktigt bra, troligen det bästa av de konventsberättelser som arrangerats under året till Bortom.

Samtidigt ska det dock sägas att det troligen också är det mest sjuka som jag någonsin skrivit, vilket även tangerar akt 2 i Fem nyanser av svart som handlar om ett incestuöst svartsjukedrama. I grund och botten handlar det om någonting positivt, men för att tydligt se det positiva framhävs de negativa aspekterna av en situation för att visa det. Vad kan jag säga, John har en nästan lika sjuk fantasi som mig och sporrar mig därmed till mörkrets yttersta rand. John äger!

Folk brukar säga att saker som innehåller våld och sex innebär att det är vuxet. I så fall är det här i pensionsåldern… Det är dock inte ditlagd för ett chockvärde, utan tanken är som sagt var att odla den röda tråden och arbeta med kontraster. Får vi det att gå ihop så kommer det bli magstarkt på ett positivt sätt och som det ser ut nu är jag övertygad om att vi når dit.

Vad lakritsen kommer in? Ja, när ni spelar Den fjärde kolonnen så kommer det bli tydligare. 😉