Jag har fått den här frågan ett par gånger, så jag tänkte att det vore på sin plats att addressera den i bloggen. Innan Bortom: Lögnens slöja fanns ett rollspel som hette In the Dark, vilket mer eller mindre var betaversionen av det kommande rollspelet. Till det skrevs en mängd material och nu när släppet för Bortom närmar sig så får jag frågor om det kommer finnas tillgängligt.


Svaret är JA! Allt gammalt material kommer finnas tillgängligt. Det håller på att genomgå både korrektur och redigering (vilket jag tidigare rapporterat om här, här och här) och dyker upp på hemsidan i takt med att det blir klart.

Men vad är det för material det rör sig om? För er som inte följt arbetet förrän nu på senare tid så tänkte jag presentera vad som ni har att vänta.

Moduler

Noas sista drag: En rätt storslagen berättelse där karaktärerna introduceras till världen och blir medlemmar i organisationen Faith. Den bygger på konflikten mellan de bibliska personligheterna, Noa och Legion. 150 sidor.

Leka med elden: Kort nybörjarberättelse. Ett par ungdomar besöker traktens ”spökhus”. Tanken är att den ska vara en lätt nybörjarberättelse. 15 sidor.

Tårarnas bägare: Kort berättelse. Karaktärerna besöker en ö för att slappna av, men hamnar i en konfrontation med de saker som finns på ön. 23 sidor.

Fem nyanser av svart: Berättelse i staden San Sebastian där karaktärerna dras in i en konflikt mellan två mänskliga fraktioner. En jordnära berättelse som kan användas som introduktion före Nattljus (berättelsen som löper genom de fyra första böckerna). 73 sidor.

Eftertanke: Kort berättelse (16 sidor) om ett par ungdomar som besöker en vän i hennes familjs herrgård och dras in i en mardröm. Även vagt länkad med nästa modul…

Försänkt i mörker: Modul som beskriver trakten Winter Hills uppe i Alaska. Innehåller även två berättelser. 88 sidor.

Fördärvade främlingar: Berättelse som utspelar sig 1878, alltså under den vilda västern. Den beskrivs bäst som ett ”skräck-western med en dos av science fiction”. 122 sidor.

Den oändliga staden: En modul om en oändlig stad och dess märkliga invånre i en helt annan dimension än vår egen jord. 64 sidor.

Romaner och fiktion

Hope: Webbserie (alltså, i manusformat) på engelska som skildrar en grupp inom Faith. Ger bra insikt hur det kan vara att arbeta för Faith och även om konflikten mellan Faith och Orden. Den består av 6 avsnitt och samtliga är mer eller mindre klara.

Nordiskt ljus: Kortroman om Sasha Mitchell, en person som figurerar i Bortom: Lögnens slöja. Den här berättelsen är en upptakt till vad som sker i introduktionsberättelsen. 28 sidor.

Dunkla spår: Kortroman och en fristående fortsättning på Nordiskt ljus (inte samma karaktärer dock). Det handlar om en expedition som försöker ta reda på Ritverias ursprung. Den skapades under formen som ett e-postspel med flera deltagare. 70 sidor.

Arvssynd: Kortroman om den unge Johannes och händelser här i Örebro. Fortsättning från en novell samt kortfilmen The Ruins som gjordes (nej, den är inte så bra att den kan visas upp!). Den är också upptakten till en annan berättelse längre fram. 32 sidor.