Under den senaste veckan har någonting mycket ovanligt skett mig. Min lust och inspiration att skriva skönlitteratur har kommit tillbaka! Vad har då det resulterat? En början på en roman vid namn Syndafallet.

I vanliga fall brukar jag skriva en sida per dag och vara rätt nöjd med det. På sju dagar har jag skrivit 15½ sida. Eller rättare sagt, fem dagar – en gick bort till ett spelmöte och en hade jag bara sovit tre timmar så då blev det inte mycket vettigt gjort den dagen. I alla fall, det innebär nästan tre sidor per dag och det är ett riktigt bra för mig. Tråkigt nog kommer tempot avstanna nu, eftersom jag påbörjar min utbildning nu på onsdag (läs: imorgon), men det är skönt att ha påbörjat romanen.

Syndafallet är en roman som främst spinner vidare på trådar från berättelserna Via Dolorosa och Nattljus, även om andra trådar givetvis förekommer. Ni som följer Bortom kommer givetvis känna igen er. Tanken är att romanen ska ta upp vad som händer under tiden mellan Nattljus och modulen Sju år av helvete. Nu blev det en del namedropping, jag vet. För att förtydliga så är det första en sammanhängande berättelse genom de första tryckta modulerna, medan det andra är en egen berättelse och kampanjplats.

Romanen ser ut att bli i tre akter – Fängslandet, Fruktan och Frigörandet. Det finns en tydlig planering och disposition för den första akten, Fängslandet, och den ligger på runt 115 sidor. Det vore därmed inte otroligt att utgå från att Fruktan och Frigörandet hamnar på liknande storlekar. Med andra ord ser det ut att bli ett mastodontverk – även för min del. Faktum är att jag inte kan dra mig till minnes att jag skrivit någonting så stort tidigare. Frågan är bara hur lång tid det tar att slutföra. Känner jag mig själv rätt skulle jag gissa på några år. 😉