Spotify erbjuder bra möjligheter vid ett rollspelsmöte: ett brett utbud av stämningsmusik, möjlighet till egna spellistor och möjlighet att snabbt byta spellista under spelmötet. Nedan finns några länkar till spellistor på Spotify som skapats för rollspelsmöten. Många av spellistorna är under arbete, vilket innebär att de ska trimmas ned i framtiden för att bli mer fokuserade. Som det är nu har har ofta ett helt album lagts in på spellistorna och därmed är det även med spår som inte passar helt in på stämningen.

Skräck

Horror: En spellista där tanken är att musiken bör kunna fungerar till de flesta sorters skräckberättelser.

Creepy: Tanken med denna spellista är att låtarna ska ha en mer obehaglig ton i sig och spela på förväntningarna att något hemskt ska ske.

Spooky: Här handlar spellistan mer om att försöka skapa känslan av en gammal rysare. Tänk er öde slott, hemsökta hus, mörka och vildvuxna kyrkogårdar.

Combat: Musik som är tänkt att användas till actionfyllda strider i skräckberättelser, men som fungerar utmärkt även i vanliga actionberättelser.

Science Fiction

Futura: Den här spellistan samlar musik som kan användas vid spelmöten som fokuserar på utspelar sig i framtiden. Tänk dig mörka gränder med ösregn, gator fyllda av folkmassor och neonskyltar, höga skyskrapor och onda megakorporationer för känslan.

Science Fiction: Spellistan samlar musik som främst är anpassad för traditionella SF-berättelser ute i rymden. Tänk dig storslagna rymdstrider, röjiga actionsekvenser och strider på liv och död mot ostoppbara fiender.

Fantasy

Low Fantasy:  Tänk dig mer traditionella berättelser som fokuserar på ett jordnära fantasy spelmöte. Tänk dig en skitig medeltid utan storslagna episka strider, utan kanske mer att få mat för dagen, vara tjänare åt adeln eller att inte svälta ihjäl under vintern.

High fantasy: För de som istället söker storslagna, episka upplevelser som att slåss mot drakar eller färdas över fiendeland för att kasta ringen ned i vulkanen är det här en lämplig spellista.

Fantasy Combat: Musik för storslagna strider i fantasymiljö.

Diverse

Oriental: För berättelser förlagda till en mer orientalisk miljö är det här spellistan att spana in.

Western: Musik för berättelser som utspelar sig i Western-era. Tänk på den öde vildmarken, farliga djur, mystiska indianritualer och vandringsägner för att fånga känslan i miljön. Inte så mycket musik från klassiska Western-filmer dock.