Tagline

Som man sår skördar man…

Synopsis

2004 vaknar sex personer upp i en gammal sommarstuga utanför staden Danforth. De minns ingenting om sig själva, sitt förflutna eller varandra. Trots det verkar de ha ett starkt band tillsammans.

Temat för Som man sår … är tabula rasa. Karaktärerna får chansen att leva sitt liv en andra gång. De startar om på nytt utan att ha några minnen av sina tidigare liv. Allt eftersom berättelsen fortsätter framkommer mer information om det förflutna och frågan är då vilket liv som är det bättre: det gamla eller det nya?

Använd någon av de sex färdiga karaktärerna som följer med och sätt i gång och spela. Berättelsen rekommenderas för 5-6 aktörer. De karaktärer som inte används blir berättarpersoner, så det är därför som berättelsen inte rekommenderas spelas med få aktörer.

  • Författare: Robert Jonsson
  • Omslag: Tobias Jensen
  • Illustrationer: Stefan Backlund, Linda Nilsson
  • Bidrag: Henri Paasovaara, Tobias Jensen

Ladda hem

Trivia

Arrangerades som konventsberättelse på GothCon XXVIII (2004) för första gången. Det blev 2010 utvalt till Stockholms Spelkonvent som en ”konventsklassiker” och arrangerades där igen.

Berättelsen var den första som Thomas Xavier figurerade i.

Åsikter om berättelsen

”I detta äventyr lyckas Robert Jonsson med konststycket att göra det klassiska upplägget med karaktärer med minnesförlust till en rörande och djup historia. Jag har själv inte spelat eller spellett det, men det kanske kommer. På sedvanligt sätt så har det kopplingar till andra Bortom-berättelser (i detta fall den Femte Kollonnen)” – Christoffer Hagström.