Tagline

Varför hata, när man kan älska?

Synopsis

Mordängelns bredaxlade silhuett kastade en illavarslande skugga över det blodbestänkta golvet. Förnöjt sjönk han ned och fortsatte läsa i boken medan han tog upp sina jeans från ett hörn och drog dem på sig. Tre hade fallit, två saknades. Den fjärde var inom räckhåll, det var kristallklart. Han hade den inom räckhåll och behövde bara en detalj till. En simpel liten detalj.

En gäll stämma bröt tystnaden och lugnet krossades likt glas mot en stenskiva. Med en suck släppte mannen boken till golvet, tog sin tröja och vandrade ut genom dörren. Han brydde sig inte om den hukande gestalt som gungade fram och tillbaka i ett hörn. Denna var inte relevant längre, för han hade redan tagit vad han behövde.

Clarksville har på ytan alltid varit en lugn småstad, men allt är inte vad det ser ut att vara. Polisen har tvingats kalla in två konsulter från organisationen Faith för att utreda hemska ritualmord som drabbat staden. Samtidigt får två anställda vid ett antikvariat en gåva från en hemlig välgörare. Det är en antik och värdefull bok som visar sig vara lösningen på alla deras problem.

Det är upptakten till Den fjärde kolonnen, en berättelse som erbjuder ständiga scenväxlingar och rollbyten.

Den fjärde kolonnen spelas förslagsvis med de fyra färdiga karaktärerna, men kan med vissa modifieringar spelas med egna karaktärer.

  • Författare: Robert Jonsson & John Jonsson
  • Omslag: Daniel Thollin
  • Illustrationer: Daniel Thollin

Ladda hem

Speldokument

Följande länkar är relevanta till särskilda berättelser.

Le Petit Albert: Boken förekommer i berättelsen Den fjärde kolonnen. Vill du använda dig av speldokument finner du boken på den här länken.

The Book of Pleasure: Boken förekommer i berättelsen Den fjärde kolonnen. Vill du använda dig av speldokument finner du boken på den här länken.

Trivia

Berättelsen arrangerades på Stockholms Spelkonvent 2008.