Välkommen till Soloäventyrets nästa spinoffpodd: Mutant Nova! Här kommer Mia Gibson och Robert Jonsson spela en berättelse som går igenom rollspelen Nya Mutant (även kallat svarta lådan och Mutant 2089), Mutant Rymd och Mutant Chronicles. Vi tar avstamp i Nya Mutants historiekapitel och kollar på vad som föranledde Stjärnornas krig, den incident som förstörde alla rymdexpansioner.

Handling:

Insidern Nova har infiltrerat Astrocores rymdstation för att stjäla en artefakt, en heist som ska göra henne ekonomisk oberoende. Vad artefakten är vet hon inte, utan bara att den funnits bortom Pluto och nu först tillbaka med långfärdsskeppet Atreides. Nu gäller det för Nova att finna ett sätt att lägga beslag på den.

Övrigt:

Avsnittet spelleddes, redigerades och producerades av Robert Jonsson, medan Mia Gibson spelade Nova.

Intromusiken var Hackers of Cyberpunk som skapats av JCOFilms UK. Övrig musik i detta avsnitt var copyrightfri samt gjord av Dreamstate Logic.