Nedan finner du en grundlig genomgång på de projekt som det arbetas aktivt på just nu.

Leviathan

Den bok som ligger närmast i pipelinen är Under ytan: Volym II. Där kommer scenariot Lamashtus grav att samsas med ett flertal äventyrsplatser. De två stora exemplen är kupolstäderna Sanctuary V och ReExodus Alfa. Sanctuary V är skriven av Daniel Offrell och visar en stad som brottas med överbefolkning och klasskamp, medan ReExodus Alfa är en företagsägd stad som kämpat för att överleva Exilen genom att förvandla sin affärsidé om rymdexploatering till att bli en rival åt mer etablerade företag som CCS. Dessutom kommer ett antaöl sjöodjur att presenteras tillsammans med råd och tips på hur de kan användas i berättelserna. Omslaget är gjort av den fantastiska konstnären Anna Malmer.

Arbete sker även på Jericho och Evolutionssagan. Till Jericho har jag lyckligtvis fått förstärkning av Jonas Carlsson som redan bidragit med flera spännande texter. Evolutionssagan är en äventyrstrilogi som innehåller akterna Evolution och Re-Evolution (vilka båda spelletts i Vi Spelar Rollspel) samt De-Evolution (som arrangeras på årets LinCon). Jag bollar med tankem på att slå ihop dessa två böcker till en, men jag är inte säker ännu utan det beror på hur stora de blir då de är färdigskrivna.

Målad av Anna Malmer.

Anna Malmers fantastiska omslagsbild till Under ytan: Volym II.

Bortom

GothCon kommer jag tillsammans med Christoffer Hagström att arrangera scenariot Insnöad där karaktärerna blir isolerade på ett norskt fjällhotell. Du kommer även kunna höra scenariot i poddar, men mer om det nedan. Tanken var att arrangera en konventskampanj på tre tillfällen, men eftersom inget lag anmälde sig till fler spelpass lättades min arbetsbörda något där. Insnöad kommer att släppas i kampanjform då Bortom 2.0 är släppt.

På tal om Bortom 2.0 så går saker framåt där också. Kapitlet om avatarerna är färdigskrivna och vi närmar oss 80% på psykonauterna. Just nu håller även kapitlen om oneironauterna och esoterikerna att skrivas, revideras och speltestas. Jonas Carlsson har även bidragit med en text om den thelemiska magitradition till grundreglerna. Övriga traditioner som kommer inkluderas i boken är jettatura, shamanism och wicca. Jag funderar på att inkludera en femte tradition och söker i så fall en ganska bred magitradition som till exempel voodoo. Har du ett förslag på en annan? Låt mig veta i kommentarerna!

Insnöad

Marheim Fjellhotell är den första akten i Insnöad. Den arrangeras på årets GothCon, men kommer även att höras i Svartviken Rollspelspodd.

Soloäventyret

På måndag släpper jag nästa kapitel i Soloäventyret, vilket är ett samarbete med Svartviken Rollspelspodd. Jag gästade dem tidigare i år och spelade in Akt 1 av Insnöad och under nästa vecka släpps fyra avsnitt som är en prolog till detta. Det kommer vara fristående berättelser som presenterar karaktärerna och förklarar varför de finns på ett avlägset fjällhotell då scenariot börjar i Svartvikens Rollspelspodd. Tanken är även att ni kommer få höra Akt 2 och Akt 3 längre fram i år.

Efter det kommer det vara paus i ytterligare ett par veckor innan första säsongen av Noas sista drag med Gustav Ruthgård släpps. Berättelsen skrevs ursprungligen till In the Dark och var den ”stora episka” berättelsen till Bortoms föregångare. Hur sätter man det storslagna bäst i fokuset? Jo, genom att etablera karaktären och dess vardag så när den slås itu… Ja, ni förstår. 😉 Vi kommer få följa den nyblivna Faith-agenten Greg Barton då han kämpar med sin morbrors bortgång, den krackelerade relation till frun och hans märkliga men underbara dotter, samtidigt som hans ställs inför en maktkamp som pågått sedan förbibliska tider.

Efter det väntar Trollblod, en sommarlovsföljetång som är mer jordnära än Syndaslukaren var. Den utspelar sig i de norrländska skogarna i de trakter där jag spenderat många sommardagar. På ett sätt är det mitt kärleksbrev till Norrland – blandat med en stor dos skräck. Trots allt, några av mina bästa mardrömmar har jag haft där.

Därefter kommer säsong två av Noas sista drag ha premiär och jag hoppas därefter kunna presentera första säsongen av Tau 223 till Leviathan. Där får vi följa fortsättningen på berättelsen om Berhanu (som gestaltas av Moa Frithiofsson), vilken påbörjades i Lamashtus grav i Svartviken Rollspelspodd och fortsatte in i Syndaslukaren.

Mellan varje story arc kommer det vara en liten paus för att få tid att spela in, klippa och redigera – samt planera för framtiden. Vi har trots allt många mer saker att dyka ned i under framtiden!

Moas corkboard

Bilden visar vad Moa lyckats få fram med Berhanu för information efter två avsnitt. Det kommer finnas saker att gräva i här.

Bortom Bortom

Just nu ligger Bortom Bortom helt på is, precis som den brukar göra med jämna mellanrum. På slutet av förra rundan kändes det som om jag tröttnat lite på upplägget och vill förnya det på något sätt, men vet inte riktigt hur. Har du några förslag? Skriv dem gärna i kommentarerna. Vem vet, kanske är det just din kommentar som får mitt arsle ur vagnen och börja igen?